Українська правда

ПУБЛІКАЦІЇ

Люди, які нас вразили. Найкращі репортажі УП 2019 року
06.01.2020 04:00
Водій нічного тролейбуса, шанувальники Леніна з дивної комуни, чемпіони світу з вищого пілотажу, майбутні зірки футболу, "слуги народу" і жителі хутора в Чернігівській області – українці, які здивували журналістів і читачів "Української правди" у 2019 році.

Водій нічного тролейбуса, шанувальники Леніна з дивної комуни, чемпіони світу з вищого пілотажу, майбутні зірки футболу, "слуги народу" і жителі хутора в Чернігівській області, слава про який докотилася до Ілона Маска. Всі вони громадяни України, які здивували журналістів і читачів "Української правди" у 2019 році.

Республіка Щастя. Як в комуні під Харковом третій десяток років будують утопію

У найкращі часи організація Давидова налічувала сотню осіб. Сьогодні в комуні залишилися одиниці
фото: костянтина буновського

У селі Караван, за півгодини їзди від Харкова, знаходиться комуна "С.П.А.Р.Т.А." Її мешканці нагадують одержимих персонажів фільмів Еміра Кустуріци: вони доять корів, бігають 100 кілометрів, в обов'язковому порядку складають вірші та зводять в культ Леніна.

"Шеф", у вас наср*ли!". Як працює нічний тролейбус на Троєщину

Як приборкують неадекватів; про що мріє водій тролейбуса, навіщо йому відро з водою, і куди їдуть пасажири, коли все місто спить – журналісти УП провели шість годин на нічному тролейбусному маршруті Києва.

Активні, молоді, наївні. Чому і як навчалися "слуги народу" в Трускавці

Деякі "слуги народу" встигають почати день зі спорту
фото: ельдар сарахман

У серпні 2019 року в Трускавці вперше в історії України влаштували депутатську школу для тих, хто зараз приймає закони в парламенті. 

Журналісти УП упродовж чотирьох днів спостерігали за "слугами народу" і побачили багато цікавого.

Крила, хвости, тризуб. Як Україна вийшла в світові лідери легкого авіабудування

Головне підприємство країни за кількістю вироблених літальних апаратів розмістилося в невеликому цеху, що загубився в промзоні Києва неподалік від Політехнічного інституту.

Репортерам УП показали, як з мрії однієї людини виростає успішне виробництво.

"Винний наркотик", бринза і баранина. Яким буде перший гастромаршрут Бессарабією

В Ізмаїлі можна скуштувати різні страви бессарабської кухні
фото: Євген руденко

Рідкісний клімат, багата історія, суміш культур і смаків. Все це робить українську Бессарабію самобутнім гастрономічним регіоном Східної Європи. Але головне багатство Бессарабії – люди, з якими УП познайомилася під час кількаденної подорожі.

Бджоли, вовки, Ілон Маск. Як виживає українське село Марс

Звістка про авантюрну подорож на електрокарі, яку влаштували журналісти УП в нетрі Чернігівської області, докотилася до Ілона Маска. Ми раніше за нього побували на Марсі та розповіли історію цього дивного села, де залишилися жити лише п'ятеро людей.

Хрускіт хребців і чечітка на педалях. Як українські льотчики стали чемпіонами світу з вищого пілотажу

Еліта українського авіаспорту – це кілька людей на мільйони. Вони керують спортивними літаками на швидкості до 450 км/год. Відчувають скажені перевантаження. З посмішкою на обличчі вони ризикують життям заради високих балів суддів, оплесків публіки та власного задоволення.

"У нас тут не армія", або Як виховують майбутніх зірок київського "Динамо"

Матчі дитячо-юнацької Футбольної Ліги України (ДЮФЛУ) проходять без телекамер і ЗМІ, збираючи на трибунах в основному батьків і родичів хлопців
фото: українська правда

Що приваблює юних футболістів у "Динамо"? На яких зірок рівняється молодь і від чого відмовляється заради досягнення мети?

УП побувала за лаштунками легендарної динамівської школи, яка виховала таких зірок, як Олег Блохін і Андрій Шевченко.

Ленін, Сталін, бринза. Як у бессарабському степу відродили знищене село

Фрумушика – єдине місце в Україні, де спокійно стоїть бюст Сталіна
фото: євген руденко

Колись тут випробували новітнє озброєння СРСР, а зараз відроджують старі традиції пастухів, виноробів і хліборобів унікального Тарутинського степу. Одеський бізнесмен побудував з нуля рідне село, яке знищили заради військового полігону.

Євген Руденко, Ельдар Сарахман, Євген Будерацький, Дмитро Кузубов






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"