Українська правда

ПУБЛІКАЦІЇ

Що Зеленський, Порошенко, Богдан та Коломойський розповідали УП у 2019 
10.01.2020 05:00
Упродовж 2019-го року ми записали десятки інтерв'ю з найпопулярнішими українськими політиками, істориками, психологами, соціологами та діячами культури – читайте найкращі з них.

Впродовж минулого року "Українська правда" записала десятки інтерв'ю з найпопулярнішими українськими політиками, істориками, психологами, соціологами та діячами культури. 

Якщо ви раптом не встигли прочитати їх – не змарнуйте нагоду виправити цю несправедливість.

Із Володимиром Зеленським ми зустрілися у його передвиборчому штабі на Печерську наприкінці січня, коли він ще навіть не подав документів для реєстрації у ЦВК. 

Це було перше велике інтерв'ю Зеленського після його заяви про похід у президенти. 

Тоді він багато жартував, помітно нервував, але уникав відповідей на неприємні запитання. 

У ході розмови ми детально поговорили про його перехід у політику, про майбутнє студії "Квартал 95", бізнес-зв'язки з Ігорем Коломойським, скандальні розслідування журналістів, його команду та агітаційні концерти.

Володимир Зеленський: 1 квітня – офігенний день для перемоги клоуна

Упродовж всієї каденції президентства Петро Порошенко відмахувався від інтерв'ю "Українській правді". 

Під час виборчої кампанії наші журналісти Роман Романюк та Роман Кравець записали навіть відео із закликом, щоб Порошенко дав інтерв'ю УП. 

Однак на розмову п'ятий президент України наважився лише після парламентських виборів, коли країну очолював вже Володимир Зеленський. 

Ця розмова мала бути іншою, але багато питань у ній продиктовані часом. Ми зустрілися з п'ятим президентом України в офісі його партії на Лаврській через п'ять днів після виборів до ВРУ та наступного дня після його першого візиту до Державного бюро розслідувань.

На сторінках УП інтерв'ю Порошенка вийшло у двох частинах. У ході розмови ми поговорили про вибори, його програш у другому турі, Володимира Зеленського, справи в ДБР та багато іншого. 

Петро Порошенко: Зеленський – не Голобородько, це точно

Петро Порошенко: В мене, на жаль, є за що просити пробачення в Господа

Одразу після перемоги Зеленського Андрій Богдан став однією із ключових фігур української політики. 

Богдан – фактично єдиний член Зе!команди, який має серйозний політичний досвід. Завдяки цьому та довірі Зеленського до нього він і став головою Офіса президента. 

Під час довгого інтерв'ю Богдан розповідав УП про свою епатажність, про роботу на Банковій, про втому Зеленського, про скандали в парламенті та претензії до уряду, а також про допомогу Валерія Хорошковського новій владі.

Андрій Богдан: Я – вільна людина, я висловлюю свої думки і буду це робити далі

Андрій Богдан: Зеленський втомився від негативу. Він дуже змучився

На каналі "Української правди" у Youtube інтерв'ю Коломойського переглянуло більше двох мільйонів глядачів. 

Цю розмову ми записували одразу після повернення олігарха з Ізраїлю, де він жив до того півроку. 

Так співпало, що інтерв'ю ми записували за кілька днів після інавгурації Зеленського. Після поразки Петра Порошенка Коломойський був у доброму гуморі. 

За три години ми поговорили про все на світі: і про відносини із Зеленським та новою владою, і про ворожнечу з Порошенком, і про "Приватбанк", і про те, кого він підтримував на виборах, кого підтримували інші олігархи, про дзвінок до Вакарчука, дружбу з Аваковим, про інформаційну політику 1+1 та навіть про славу, гроші й алкоголь.

Коломойський: Всі хочуть, щоб сталося диво і у Зеленського вийшло

Коломойський: Ми дзвонили Вакарчуку і питали: "Ти підтримуєш Зеленського чи ні?"

Гедоніст, модник, майстер епатажу й ексцентричний мільйонер – таким знають Чичваркіна за статтями в таблоїдах і його сторінками у соцмережах. Але при особистій зустрічі за цим образом можна розгледіти драму людини, яку позбавили батьківщини.

Російський бізнесмен, який роками мешкає у Лондоні та критикує політику Путіна, зустрівся з УП у центрі Києва. 

З Чичваркіним ми поговорили про столицю України та Віталія Кличка, про Володимира Зеленського та його зустріч з Путіним, про гедонізм, про те, чому йому не вдалося попрацювати з командою Петра Порошенка, та про ключ додому. 

Євген Чичваркін – Зеленському: Головне – не повертатися до Путіна спиною. І зашити кишені

Останніми роками "ортодоксальний східняк" Дмитро Ярош досить рідко спілкується з пресою. 

Однак УП вдалося не просто поговорити з Ярошем, а побувати в нього вдома. 

В інтерв'ю "Українській правді" Ярош розповідав про ставлення до влади, виборів, кандидатів у президенти, Путіна, про військову тактику під час повномасштабного вторгнення РФ, про власні страхи, смерть і рай.

Дмитро Ярош: Путін може померти в будь-який момент

Касьянов: "Порівнювати Порошенко з Черчиллем – плювати на самого Порошенка. Це дуже невигідне порівняння"

Георгій Касьянов – вчений, який здатний вмістити останні 100 років історії України в 100 хвилин захоплюючих і дохідливих відеоуроків.

В інтерв'ю "Українській правді" Георгій Касьянов розмірковує про помилки Петра Порошенка та його політичні перспективи, моделює майбутнє України за Володимира Зеленського, розповідає про роль олігархів в історії країни і пояснює, чому не заздрить переможцю президентських перегонів.

Історик Георгій Касьянов: Якщо поставити Порошенка поруч з Черчиллем, стане зрозуміло, хто є "ху"

Журналісти УП записували інтерв'ю зі Святославом Вакарчуком після того, коли чітко стало зрозуміло, що лідер "Океану Ельзи" не збирається брати участь на виборах президента. 

[BANNER1]На той момент ми лише здогадувалися, що Вакарчук готується до парламентської гонки. 

Ми детально поговорили про те, чому Вакарчук не наважився піти у президенти, про його відносини з Віктором Пінчуком, Володимиром Зеленським, Петром Порошенком, про зіркову хворобу, творчість "Океану Ельзи", стадіони шанувальників та важливість не зраджувати собі. 

Святослав Вакарчук: Я ніколи не заявляв, що збираюся йти в президенти. Я нікому нічого не обіцяв

Федоров: "Як маркетолог я вважаю, що чим більше згадок про нас, чим більше ми в стрічці у людей в позитивному або негативному контексті, все одно це для нас добре"

У березні 2019 року мало хто чув про Михайла Федорова – на той момент голову діджитал-офісу кандидата в президенти Зеленського.

Тоді ніхто не міг навіть припустити, що 29 серпня Федоров стане віце-прем'єром, міністром цифрової трансформації в уряді Гончарука. 

Березневе інтерв'ю Федорова – це фактично хрестоматія про те, як робляться вибори в інтернеті. 

У ході розмови тодішний керівник діджитал-офісу Зе!команди ділився досвідом про побудову пулу власних медіа для кандидата в президенти – найбільшого Telegram-каналу серед політиків, Instagram-спільноти та сітки власних YouTube-каналів.

Голова діджитал-команди Зеленського: Ми самі просимо клікати на "Беніного клоуна"

Після відставки з посади генпрокурора Юрій Луценко не дає забувати про себе. 

Він досить активний у медіапросторі, причому не так в українському, як в американському. 

Справа в тому, що Луценко потрапив в один із найгучніших міжнародних скандалів, який отримав назву "Українагейт".

Ми зустрілися з ексгенпрокурором у Києві і детально розпитали про його контакти з адвокатом Дональда Трампа Рудольфом Джуліані та про конфлікт з експослом США Марі Йованович. 

Крім цього ми поговорили про те, як Луценко відмовляв Порошенка йти на вибори, його відносини із Зеленським та спілкування з олігархами. 

Юрій Луценко: Я відмовив і Порошенку, і Зеленському в арешті різних телеканалів






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"