Украинская правда

БЛОГИ

: Бути зрадником законно??? Справа судді Львова
28.03.2024 13:55


Бути зрадником законно???

28 березня Шостий апеляційний адміністративний суд (головуючий суддя і суддя-доповідач: Андрі Кучма) розглядатиме апеляційну скаргу ВС на рішення про поновлення судді Богдана Львова.


Доказів, які надали журналісти і СБУ для суду першої інстанції, виявилося недостатньо. Судді Альона Кушнова (КОАС, справа Львова, раніше вона задовольняла позов Аблова і Вовка), Андрій Жук, Наталія Мартинюк та Жанна Мельник-Томенко (колегія КАС ВС, справа Прилуцької), які розглядали ці справи, наголосили, що підтвердженням громадянства РФ можуть бути виключно оригінали документів або їхні офіційні копії, отримані українськими держорганами від російської сторони.

Це створює небезпечний прецедент. Такі рішення можуть відкрити шлях до поновлення на посаді чиновників з російським громадянством.

Безперечно, повернення Богдана Львова і Марини Прилуцької на свої посади – сигнал для всіх, хто брав російські паспорти, що їм нічого не буде, вони можуть і далі спокійно жити та без перешкод просувати інтереси ворога на державних посадах.

Більше того, поновлення Богдана Львова на посаді судді Верховного суду – це загроза національній безпеці країні.

В той де час, влада витрачає ресурси на незаконне стеження за журналістами, але не спрямовує його на вироблення механізму для перевірки осіб на важливих державних посадах на наявність російського громадянства.

Наявність у владі осіб із російськими паспортами – це те, що ставить під загрозу українську державність, а не робота журналістів-розслідувачів чи громадських активістів. Пасивність української влади легітимізує громадян рф у наших держорганах.

Вже під час повномасштабного вторгнення Віктора Медведчука, Дмитра Табачника, Віталія Захарченка Президент позбавляв громадянства на підставі матеріалів від СБУ та Державної міграційної служби, але Президент не робить цього у випадку суддів та чиновників, що свідчить більше про вибірковість, а не незворотність покарання.

В Україні відсутні механізми перевірки чиновників на наявність російського громадянства, зокрема в часи війни. Їх має розробити і закріпити на законодавчому рівні держава, щоб не допустити повернення осіб з російськими паспортами на державні посади.

Ми уважно слідкуємо за справою в апеляції, бо ми вже побачили результат в першій інстанції. Відбувається дуже багато всього і ми вже могли забути про Львова, але ця справа буде показовою для всіх, адже, важливо досягти справедливості.





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"