Украинская правда

БЛОГИ

Олег Тягнибок: Вимоги очільників органів місцевого самоврядування щодо відсічі агресії РФ
27.01.2022 10:52


Заява очільників органів місцевого самоврядування, обраних від ВО "Свобода", про відсіч вторгненню московського агресора.

Восьмий рік триває московська агресія проти України. Окуповані Крим, частини Донецької і Луганської областей.

Протягом останнього року Москва цілеспрямовано нагнітає ситуацію на кордонах України, концентруючи найбільше з 2014 року угрупування своїх військ, демонструючи наміри продовжити вторгнення в Україну. Щоденно обстрілює українські території, вбиває українців, погрожує геноцидом.

У цей час все суспільство має бути єдиним у готовності відбити можливий московський наступ, в якій би частині України він не відбувався. Ми переконані: Росія не збирається зупинятися. Її мета – знищити Українську державу і повернути українців у новітній совєтський союз з усіма руйнівними для нашої нації наслідками.

Маємо пам'ятати: жоден "мирний план" (чи це капітулянтські мінські домовленості, чи інші московські "мирні ініціативи") не гарантує миру і спокою для України. Лише негайні конкретні кроки влади, спрямовані на захист нації та держави допоможуть вистояти Україні у цей критичний момент.

Ми, як очільники органів місцевого самоврядування, керуючись ст.14 закону України "Про основи національного спротиву", вживаємо всіх належних заходів, щоб підготувати наші територіальні громади до спротиву агресору. Водночас вимагаємо від центральної влади:

1. Невідкладно провести позачергову сесію парламенту і ухвалити закони про збільшення оборонного замовлення, зокрема закупівлю ракетних систем українського виробництва ("Сапсан", "Вільха", "Нептун"); про цивільну зброю та боєприпаси; про кримінальну відповідальність за колабораціонізм; про збільшення військового збору для олігархів;

2. Звернутися до Великої Британії, США, Польщі, країн Балтії та інших союзників із пропозицією укладення окремої оборонної угоди поза межами НАТО;

3. Негайно розпочати роз'яснювальну роботу серед цивільного населення через ЗМІ про поведінку в умовах воєнної загрози. Способи протидії поширенню дезінформації. Забезпечити чіткими інструкціями та методичними матеріалами лікарів, працівників сфери освіти та працівників критично важливих підприємств щодо того, як поводитися в умовах воєнної загрози;

4. Доручити правоохоронним органам та спеціальним службам посилити охорону критично важливих об'єктів інфраструктури населених пунктів, які забезпечують постачання води, електроенергії та інших важливих підприємств, посилити патрулювання вулиць із метою уникнення провокацій та терактів;

5. Провести навчання резервістів. Забезпечити підтримку добровольчим об'єднанням у військовій підготовці добровольців із цивільного населення. Провести загальнонаціональні навчання цивільної оборони. Забезпечити фінансування курсів із початкової військової підготовки та курсів надання домедичної допомоги для добровольців із цивільного населення за місцем постійного проживання;

6. Зупинити "п'яту колону" в Україні, зокрема заборонити діяльність громадських організацій, політичних партій, ЗМІ та публічних осіб, які прямо закликають до порушення територіальної цілісності та суверенітету України.

Закликаємо очільників територіальних громад по всій Україні підтримати наші вимоги до центральної влади та підписати відповідну заяву.

Закликаємо всіх українців зберігати спокій, бути пильними та готовими в будь-який момент дати відсіч ворогу на всіх ділянках. Тільки в повній бойовій готовності та єдності суспільства ми досягнемо миру на українських умовах.

Слава Україні!

Підписанти:

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич

Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко

Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків

Тернопільський міський голова Сергій Надал

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин

Перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук

Заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський

Кам'янець-Подільський міський голова Хмельницької області Михайло Посітко

Конотопський міський голова Сумської області Артем Семеніхін

Калуський міський голова Івано-Франківської області Андрій Найда

Косівський міський голова Івано-Франківської області Юрій Плосконос

Долинський міський голова Івано-Франківської області Іван Дирів

Монастириський міський голова Тернопільської області Андрій Старух

Кременецький міський голова Тернопільської області Андрій Смаглюк

Белзький міський голова Львівської області Оксана Береза

Глинянський міський голова Львівської області Володимир Чорнопис

Голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог

Голова Івано-Франківської районної ради Василь Попович

Заступник голови Львівської районної ради Марта Ільчишин

Заступник голови Рівненської районної ради Олег Карпяк

Заступник голови Луцької районної ради Волинської області Сергій Сівак

Заступник голови Стрийської районної ради Львіської області Михайло Галущак

Заступник голови Калуської районної ради Івано-Франківської області Андрій Паньків

Секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак

Секретар Івано-Франківської міської ради Віктор Синишин

Із повним списком підписантів можна ознайомитися на офіційному сайті ВО "Свобода": https://svoboda.org.ua/news/zayava-ochilnykiv-organiv-mistsevogo-samovryaduvannya-obranyh-vid-vo-svoboda-pro-vidsich-vtorgnennyu-moskovskogo-agresora/268959/.





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"