Украинская правда

БЛОГИ

: Apple, SpaceX і Україна
14.09.2021 18:19


​А чи знали ви, що зовсім нещодавно, на початку вересня, з космодрому ВВС США в окрузі Санта-Барбара злетіла ракета Alpha компанії Firefly Aerospace?

Що дивного? – запитаєте ви. Але від сотні інших подібних випадків цей запуск відрізняє той факт, що ракету побудувала компанія українця Максима Полякова. Максим Поляков – перший за роки незалежності українець, який побудував і поставив на стартовий майданчик нову ракету.

Ракета з першої спроби подолала кілька найважливіших етапів: відірвалася від землі, досягла надзвукової швидкості, витримала максимальний тиск (Max Q). Ракета Firefly Alpha не вибухнула мимоволі, її політ був перерваний із центру управління Space Launch Delta 30 через аномалію, згідно з протоколами безпеки польотів.

Ще один досить відомий українець, уродженець міста Житомир Олексій Пахунов працює розробником програмного забезпечення у компанії Ілона Маска Spacex.

До чого це все?

Україна має надзвичайно високий потенціал і ресурс – це розум і талант українців. Створюючи позитивні умови для бізнесу в сфері високих технологій та залучаючи іноземні інвестиціі, ми маємо всі шанси стати однією з найкращих інноваційних і креативних індустріальних держав в світі. В цьому контексті вважаю досить позитивним кроком домовленість України та компанії Тіма Кука Apple щодо співпраці в напрямку освіти в області програмування для школярів, студентів, ветеранів, працівників сфери охорони здоров'я та забезпечення комп'ютерною технікою шкіл і вчителів на підтримку тих програм, які вже реалізуються в Україні.

Крім того, порушено питання будівництва компанією Apple дата-центру для сервісів iCloud в Україні. Маємо надію, що Siri нарешті заговорить українською

Після досить сильного виклику від пандеміі "Covid-19" наш світ змінився, ми стали іншими, ще більш залежними від технологій і прогресу. Це, в свою чергу, призвело до прискорення цифрової трансформації підприємств і нас в цілому.

Для боротьби з коронавірусом використовують всі засоби, включаючи штучний інтелект. Нині є звичним записатися на консультацію до віртуальної клініки і отримати поради і консультаціії онлайн, дізнатись температуру тіла через систему спостереження або відвідати віртуальний урок з геометріії.

Ми маємо скористатися шансом бути попереду всього світу. А ми це зможемо, я переконаний в цьому. Звісно, не без допомоги керівництва держави для проведення дипломатичних переговорних процесів і розробки законодавчої і податкової бази для міжнародної співпраці і інвестицій.

P.S. Вже сьогодні, 14 вересня, о 20:00 за київським часом компанія Apple презентуватиме нову серію своїх доробок





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"