Украинская правда

БЛОГИ

: Антисемітизм тоді і зараз
02.08.2021 16:06


Неймовірно боляче бачити свастику, викарбувану на стіні ліфту Держдепартаменту США, уже за кілька днів після того, як ми з колишнім сенатором Джо Ліберманом зустрілися з державним секретарем Ентоні Блінкеном та обговорювали тему антисемітизму. Акти ненависті й антисемітизму трапляються в усьому світі щодня, навіть у будівлях американського уряду. Ненависть не має територіальних та інституційних меж.

Соціологічне опитування, проведене в США у 2020 році, показало: 63% американських міленіалів не знають, що нацисти вбили понад 6 мільйонів євреїв.

Ненависть і невігластво щодо теми Голокосту – ось причини, чому я працюю в Наглядовій раді Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр" у Києві, де ми нагадуємо світу про минулі злочини. Лише вивчивши уроки минулого, ми можемо забезпечити більш толерантне суспільство та краще майбутнє для всіх нас.

Кількість тих, хто пережив Голокост, продовжує невпинно зменшуватися, тому сьогодні нам як ніколи важливо розповісти історію Бабиного Яру і що це місце відображає. Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" збереже пам'ять про найбільшу братську могилу в Європі та про мільйони євреїв, яких убили на території всієї Східної Європи. Бабин Яр буде місцем для роздумів про минуле та пошуку шляхів спільної роботи над тим, аби розпізнати його й ніколи не повторювати.

Натан Щаранський, голова Наглядової ради Меморіального центру Голокосту "Бабин Яр"

Опубліковано в New York Times 31 липня 2021 року.





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"