Украинская правда

БЛОГИ

Ирина Федорив: Операція ''підсніжник'': як викрили майора, який прописав в чужій хаті свою родину
18.05.2021 10:25


В Одесі майже 1000 аварійних будинків. Аварійний житловий фонд може завалитися. Якщо завалюється, то мешканців відселяють.

Мера Одеси Геннадія Труханова регулярно пікетує активістка Олександра Куцан, яка має квартиру в аварійному будинку.



Труханову і його тітушні, яка краде плакати, для аварійного фонду по цимбалам. Тим більше, що це нещастя для Одеси, знову переобрали мером.

У березні, рік тому, активістка Куцан випадково дізналася, що в її квартирі, яка в аварійному будинку, прописали жінку і дитину – Яковлєва Вікторія Вячеславівна та Микита Русланович Карагіоз. Куцан саме збирала документи на прохання заступника мера Одеси Дмитро Жеман, щоб її родину тимчасомо відселили в безпечне місце. До слова за рік Жеман не спромігся це зробити.

Почали з'ясовувати, як і коли з'явилися Яковлєва та Карагіоз в чужій квартирі. У довідках з ЖЕКу, які брали для мерії, цих громадян не було ніколи.



Вперше вони з'явилися з довідках з Одеського ЦНАПу, де є електронна система. І як виявилося, прописали їх нібито дуже давно – у травні 2005 року, через три роки як народився Микита.



Спершу всі подумали, що це помилка. Але ЦНАП на заяву не реагував. Натомість виписав з квартири рідну сестру Куцан. Після купи перевірок, з'ясувалося, що хлопчика таки випишуть, бо його вже встигли прописати в іншому місці. А жінку лишили.

ЦНАП на вимогу Куцан надати її згоду на прописку цих людей в її квартирі – відмовив. Довелося подавати до суду, а в суді попросили надати адреси і документи цих невідомих Куцан людей.

І в цій історії ніколи б не знайшли крайніх, якби не активістська природа Куцан. І фінал у цієї історії має свою особливу драматургію.

Березень місяць 2021 року. Пройшов рік, як виявили правопорушення і не можуть знайти відповідача Яковлєву – маму Микити Карагіоза. На Привозі торгують підсніжниками. І Куцан не була б Куцан, якби не викликала поліцію.



На місці правоохоронці заминали справу. Це було зрозуміло з того, що вони домовляються з порушницею. Один з поліцейських взагалі захотів піти геть. Куцан наголосила, що так просто не минеться і вона буде спостерігати за оформленням правопорушення і перепитала прізвище правоохоронця. І тут барабанний дріб у цій одеській історії...

Це був майон Карагіоз Руслан Сергійович – тато Микити, який прописався на пров. Книжковий, 13.



Ті, хто провертали цю оборудку вдарили в штангу. Бо це квартира Куцан. З усіх квартир в Одесі вони реально вибрали ту, яка їх веде до неодмінної публічності.

Куцан перепитала Карагіоза, чи він бува не тато Микити і не чоловік Яковлєвої. Виявилося, що він таки тато Микити. І це все з'ясовувалося на одеському Привозі при оформленні незаконного продажу підсніжник.

Куцан повідомила йому, що в Одесу приїхала саме до нього і через його родину, яку шукає вже рік. Майор дуже дивувався і наголосив Куцан, що його сім'ю прописали (увага!!!) без згоди Яковлєвої і його сина Карагіоза. Уявіть ситуацію, Куцан згоди не давала – вона не зацікавлена, щоб в її квартирі були прописані ці люди, і вони НІБИТО не давали. Так кому ж це було вигідно?

Карагіоз майор поліції. Він може розслідувати справу.

Йому запропонували по-хорошому виписатися з квартири і покрити судові витрати. Тут справа принципу. Яковлєва виписалася 27 квітня. Судовий збір поки не повернули – режим "морозко". Але тут навіть справа не так в судовому зборі. Скільки часу пройшло – цілий рік людина витратила на те, щоб виловити цих людей і викрити. Держава жодним чином не допомогла ні суд, ні ЦНАП, ні поліція... Ну да, а як би і хто допомагав, якщо мова про майора поліції.До слова,справа з підсніжник теж похована,ніхто не покараний за знищення рослин з Червоної книги

У ЦНАПі в шоці, що в позові вимагають сплатити судовий збір або тих фейково прописаних, або ЦНАП – на розсуд суду. Пригрозили, що якщо Куцан не виправить ситуацію ТЕРМІНОВО, то вони напишуть в спортлото.

Ті, хто хочуть ТЕРМІНОВО – рік не реагували на звернення власника квартири і забирали і часові, і фінансові ресурси. Ще й з якогось переляку виписали сестру Куцан з квартири. Генератори випадкових прописок, а не ЦНАП.

Далі гірше. Сестрі знадобилася довідка в школу про те, що її дитина має місце реєстрації. Ці генії реєстрацій довідку дати не можуть, бо прописана дитину за день до його народження,рішення немає. Міграційна служба в шоці. Дитина без довідки і не може дати її в школу. Знов ходи-суди.

Одеса.





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"