Українська правда

НОВИНИ

Окупанти не вміють воювати і "сипляться", як тільки в нас є чим тиснути – Зеленський
27.06.2022 22:50

Президент Володимир Зеленський повідомив, що російські окупанти не вміють воювати і відразу тікають, як тільки Збройні сили України застосовують ефективну зброю проти них.

Джерело: вечірнє звернення президента

Пряма мова Зеленського: "Я сказав сьогодні, звертаючись до лідерів "Сімки" (країн G7 – УП), що нашого спільного потенціалу абсолютно достатньо, щоб перемогти російську армію. Вона не вміє воювати. Усі операції, які ми проводимо для деокупації наших територій, показують одне – окупанти "сипляться", коли на них є чим тиснути. Протистояти вони не вміють. 

Їх вистачає тільки на ось такі підлі удари, які були в Кременчуці сьогодні чи на Салтівці. Тільки на тотальне, бездумне знищення всього живого – як в Маріуполі.

Тому війна може не затягуватися, якщо ми всі разом зможемо "піднажати" і витиснути окупантів з нашої української землі. Чим швидше це відбудеться, тим більше життів буде збережно".

Деталі: За словами президента, з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україні, окупанти випустили понад 2 800 крилатих ракет по українських містах. Кількість снарядів мінометів, авіаційних бомб та артилерійських боєприпасів за чотири місяці обраховуються сотнями тисяч.

Через акти тероризму російських військ проти цивільного населення Зеленський просить Захід якомога швидше надати сучасні системи протиповітряної оборони та юридично визнати Росію державою-спонсором тероризму.

Він наголосив, що все ведення бізнесу, сплата мита й податків, а також торгівля з Росією повинні бути визнані як співпраця й фінансування терористичної організації. 

Передісторія:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"