Українська правда

НОВИНИ

Зеленський: Нащадки тиранії хочуть позбавити дому весь український народ
18.05.2022 14:23
У День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу президент України Володимир Зеленський заявив, що росіяни знову вдаються до тиранії та депортації, як і 78 років тому, в часи Йосипа Сталіна.

У День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу президент України Володимир Зеленський заявив, що росіяни знову вдаються до тиранії та депортації, як і 78 років тому, в часи Йосипа Сталіна.

Джерело: звернення президента 18 травня

Пряма мова: "18 травня 1944 року радянська влада почала примусову депортацію корінного народу Криму, кримських татар, з їхньої єдиної батьківщини. Після страшної війни, яка пройшла Кримом, як і всією Україною, як і всією Європою, цілий народ тоді поставили на межу виживання.

Під час депортації і після неї, коли кримськотатарський народ був примушений жити на чужині, загинула майже половина з вимушено переселених, майже половина народу. Це був свідомий злочин тиранії проти народу і проти людяності як такої.

Сьогодні ми знову звертаємося до того, що було пережито тоді. І робимо це в умовах, коли нащадки тієї тиранії не лише вдруге намагаються позбавити кримських татар їхнього дому – ще з 2014 року, але коли вони хочуть відібрати дім уже в усього багатомільйонного українського народу – в усіх, хто живе на нашій землі". 

Деталі: Зеленський наголосив, що значні території України зараз – під окупацією російської влади, там створені фільтраційні табори, через які проходять сотні тисяч людей. 

Як і 78 років тому, росіяни знову депортують сотні тисяч людей на чужину, заявив Зеленський.

Більше 12 мільйонів українців та українок змушені залишити свій дім, наголосив президент. 

За його словами, тодішні кати народу були впевнені, що ніхто не повернеться додому, – і теперішні кати народу також були впевнені, що в них усе вийде і українці не витримають, але це не так.

Українці відвойовують свої землі і завдають великих втрат Росії, які та ще не хоче визнавати, сказав Зеленський.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"