Українська правда

НОВИНИ

Росія перекидає війська до окупованого Криму – розвідники Janes
25.11.2021 19:36
Росія перекидає війська на окупований півострів Крим у рамках великомасштабного нарощування військової міці на кордоні з Україною – "Bloomberg".

Росія перекидає війська на окупований півострів Крим у рамках великомасштабного нарощування військової міці на кордоні з Україною.

Джерело: американське видання "Bloomberg" із посиланням на дані всесвітньої оборонно-розвідувальної компанії "Джейнс" (Janes) та групи розвідки "Conflict Intelligence Team", яка базується в Москві

Деталі: Війська та техніка прибувають до Криму з минулого тижня, повідомила Janes в електронному листі з Лондона.

За даними цієї розвідки, розгортання сил слідує за відправкою бойових танків та іншого важкого озброєння до Воронезької області на південному заході Росії.

До складу військ, відправлених до Криму, входять 34-та мотострілецька бригада, яку зняли при завантаженні в поїзд у Ставропольському краї 11 листопада, і 42-а гвардійська мотострілецька дивізія, чиї танки Т-72Б3 були помічені на відео в поїзді до Криму, про яке повідомляли розвідники "Conflict Intelligence Team" (CIT).

"Bloomberg" зазначає, що пресслужба Міноборони РФ не відповідала на дзвінки у неробочий час, а Кремль уже неодноразово відмовлявся відповідати на питання про розміщення російських військ, бо це "внутрішня справа".

Цьому передувало: 24 листопада Міжнародна група журналістів "Conflict Intelligence Team" оприлюднила власне розслідування про загрозливе скупчення Росією військ та техніки поблизу кордонів з Україною. 

"Крім військ до кордонів України, видається, завозять і техніку, до того ж, у кількості, що насторожує, і яку лише з натяжкою можна спробувати пояснити процесом переозброєння наявних частин", – зазначали журналісти-розвідники.

Передісторія:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"