Українська правда

НОВИНИ

Новини 19 жовтня: виключення "слуги народу" з фракції, візит глави Пентагону
19.10.2021 21:19
Депутатку Буймістер виключили з фракції "Слуга народу"; до Києва прибув глава Пентагону — актуальні новини 19 жовтня.

Депутатку Буймістер виключили з фракції "Слуга народу"; до Києва прибув глава Пентагону — актуальні новини 19 жовтня.

Про "Слугу народу"

Народну депутатку Людмилу Буймістер, яка голосувала проти законопроєкту про олігархів, виключили з фракції "Слуга народу". 

У понеділок 18 жовтня на своєму засіданні "слуги народу" вирішили ініціювати процедуру вигнання нардепки Людмили Буймістер зі складу фракції. Буймістер у Трускавці нагородили премією "Червона кнопка року" – за натискання червоної кнопки під час голосування за принципові для партії законопроєкти.

23 вересня Рада підтримала у другому читанні та в цілому президентський законопроєкт про олігархів №5599. Буймістер за нього теж не голосувала. 

Про главу Пентагона

Міністр оборони США Ллойд Остін прибув до Києва з офіційним візитом для зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Сергієм Тараном, а також вшанування полеглих захисників України.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка. 

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Херсонська, Донецька, Дніпропетровська, Запорізька та Одеська області після потрапляння в "червону зону" карантину вийшли у лідери щеплень першою дозою за добу серед регіонів України.

Народні депутати обрали першим заступником голови Верховної Ради Руслана Стефанчука його соратника зі "Слуги народу" Олександра Корнієнка.

ЄС поки не ухвалив рішення про виключення України із "зеленої зони", однак у разі ухвалення це рішення не скасовує дію безвізу і не передбачає тотального закриття кордонів для українців — пояснили у МЗС.

Верховна Рада прийняла закон стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність до вимог Конституції України.

ДБР перевіряє інформацію про постачання до України дизельного пального з РФ за заниженими цінами структурами, наближеними до нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

За добу 18 жовтня в Україні зафіксували 15 579 випадків Covid-19 і 538 летальних випадків, госпіталізували 2 852 особи, одужали 7 776 осіб. Також за минулу добу вакцинували 193 069 людей.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"