Українська правда

НОВИНИ

Суд дав 3 роки умовно співучаснику пострілу з РПГ по "112 каналу"
19.10.2021 16:08
Шевченківського районного суду міста Києва присудив 3 роки умовно члену так званої "ПВК Семенченка" Костянтину Нікитенку, який визнав причетність до пострілу по будівлі "112 каналу" у липні 2019 року.

Шевченківського районного суду міста Києва присудив 3 роки умовно члену так званої "ПВК Семенченка" Костянтину Нікитенку, який визнав причетність до пострілу по будівлі "112 каналу" у липні 2019 року.

Джерело: вирок Шевченківського районного суду міста Києва від 9 вересня, матеріали справи, що є у розпорядженні "Української правди"

Деталі: Суд затвердив червневу угоду Нікитенка зі слідством. Його визнали винним в  участі у незаконному збройному формуванні і проведенні терористичного акту.

У рішенні суду йдеться про компанію (воєнізоване формування) "Donbass Battalion corporation", яку створили у 2018 році і зареєстрували у США. Члени формування побудували та облаштували в Україні тренувальну базу на зразок військової.

В Україні воно діяло під виглядом охоронної фірми ТОВ "Донкорп Україна". Нікитенко спочатку був у батальйоні "Донбас", а пізніше долучився до новоствореної "охоронної фірми", де мав займатися підготовкою новобранців.  

Згідно із матеріалами справи, які є в наявності "Української правди", ініціював теракт біля "112 каналу" Семен Семенченко. Він, у свою чергу, доручив організацію Вадиму Боровику, який залучив Нікитенка для полегшення операції.

Перед здійсненням теракту Боровик і Нікитенко приїхали у прилеглі квартали на автомобілі і у наперед підготовленому місці забрали ручний протитанковий гранатомет РПГ-22. Далі вони на велосипедах попрямували до будівлі "112 каналу".

Сам постріл приблизно о 3 годині 20 хвилин ночі здійснив Боровик. Нікитенко був на чатах.  

Суд присудив Нікитенку покарання у виді п`яти років позбавлення волі. Водночас суд звільнив його від відбування покарання і встановив 3 роки іспитового строку.  

Читайте також: Між партизанами і спецслужбами. Як пов'язані між собою "справа Семенченка", білоруські революціонери та українська розвідка

Передісторія:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"