Українська правда

НОВИНИ

5 областей перебувають на межі "червоної" зони – санлікар
14.10.2021 11:11
На межі з червоною зоною епідемічної небезпеки перебувають Житомирська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька та Харківська області.

На межі з червоною зоною епідемічної небезпеки перебувають Житомирська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька та Харківська області.

Джерело: заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін в ефірі Українського радіо, повідомляє Укрінформ, дані МОЗ

Пряма мова: "Маємо констатувати, що епідемічна ситуація прогнозовано погіршується. Ми вже маємо рішення про переведення Херсонської області, це перша область, яка рішенням комісії ТЕБ та НС була переведена в червоний рівень, і цей рівень епідемічної небезпеки буде запроваджений з 15 жовтня. Ми бачимо що в цій області ситуація зараз найгірша".

Деталі: Він додав, що також Житомирська, Запорізька, Дніпропетровська, Донецька та Харківська області перебувають на межі помаранчевої та червоної зони.

"Поки що вдається ситуацію втримати або за рахунок розгортання додаткових ліжок, або ресурсів системи охорони здоров’я, або за рахунок що включаються нові механізми по тестуванню. Але ситуація поступово погіршується", – додав заступник міністра.

Кузін також повідомив, що МОЗ очікує пікових навантажень на систему охорони здоров’я у другій половині листопада.

"Пікові навантаження на систему охорони здоров’я у нас очікуються все-таки на другу половину листопада", - сказав він.

Коментуючи високі показники смертності внаслідок COVID-19 останніми днями, Кузін зауважив, що це пов’язано, зокрема, з тим, що зараз поширений штам "Дельта", який є більш агресивним і заразним.

Більше деталей: Водночас, як видно з опублікованих МОЗ даних щодо захворюваності на COVID-19, станом на 14 жовтня Донецька, Житомирська, Запорізька, Одеська і Сумська області відповідають критеріям "червоної" зони.

"Червоний" рівень встановлюється на території регіону в разі наявності протягом трьох днів підряд двох та більше таких ознак:

Що передувало: З 15 жовтня територія Херсонської області переходить у "червону" зону епідемічної небезпеки через темпи поширення COVID-19. Таке рішення прийняла 12 жовтня комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Кілька областей України уже відповідають критеріям "червоного" регіону за рівнем епідемічної небезпеки поширення коронавірусу. Водночас рішень комісії з ТЕБ та НС щодо цих регіонів наразі немає.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"