Українська правда

НОВИНИ

Винищувачі США здійснили бойовий виліт з іноземного авіаносця вперше з Другої світової
23.06.2021 13:16
Американські винищувачі вперше здійснили бойовий виліт з новітнього авіаносця Великобританії HMS Queen Elizabeth і це перша подібна операція з часів Другої світової війни.

Американські винищувачі вперше здійснили бойовий виліт з новітнього авіаносця Великобританії HMS Queen Elizabeth і це перша подібна операція з часів Другої світової війни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в заяві на сайті Міноборони Британії.

Британська ударна група на чолі з авіаносцем Queen Elizabeth приєдналася до боротьби проти "Ісламської держави".

На борту корабля крім британських літаків також знаходяться 18 новітніх винищувачів ВПС США F-35В. Бойовий виліт був спрямований на підтримку операції Великобританії Shader і США - Inherent Resolve.

"Це також примітно тим, що це перша бойова задача, виконана американськими літаками з іноземного авіаносця після HMS Victorious в південній частині Тихого океану в 1943 році", - сказав командувач авіакрил Джеймс Блекмор.

Some good coverage of Strike Group operations against Daesh in the media today.

This is what we offer. Fifth generation combat power ready to go – hour after hour, day or night. #DefeatDeash #CarrierStrike #CSG21 pic.twitter.com/mF4O6zvSRe

— Commander UK Carrier Strike Group (@smrmoorhouse) June 22, 2021

Ударна група CSG21 є найбільшою концентрацією морської і повітряної міці в історії Британії. Це її перший оперативне розгортання, яке здійснюється спільно Королівським флотом і Королівськими військово-повітряними силами.

Похід триватиме шість місяців, авіаносна група відвідає понад 40 країн, в тому числі Індію, Японію, Південну Корею і Сінгапур. Крім того, вона надасть підтримку операції НАТО Sea Guardian та операціями з морської безпеки в Чорному морі.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"