Українська правда

НОВИНИ

Індію накрив найпотужніший за 20 років циклон — 150 тисяч людей евакуювали
18.05.2021 03:30
"Надзвичайно сильний" циклон Тауктае накрив західне узбережжя Індії - це найпотужніший циклон в країні за два десятиліття.

"Надзвичайно сильний" циклон Тауктае накрив західне узбережжя Індії - це найпотужніший циклон в країні за два десятиліття.

Джерело: The Guardian, BBC

Деталі: Щонайменше 12 людей загинули. Влада Індії евакуювала майже 150 тисяч осіб з будинків у штаті Гуджарат в притулки. BBC зазначає, що це викликає побоювання з приводу можливих нових сплесків коронавірусу в найближчі тижні. Крім того, федеральний уряд наказав зупинити щеплення в кількох прибережних містах, які, як вважається, знаходяться в зоні ризику.

Крім того, Тауктае промчав повз прибережних штатів Керала, Карнатака, Гоа і Махараштра. Були зруйновані будинки і відключено електрику в декількох районах цих штатів.

Аеропорт та порти були закриті. Залізниця Мумбаї - одна з найбільш завантажених у світі - постраждала через затоплення рейок.

Метеорологічний департамент Індії підвищив категорію шторму з "дуже сильного" до "надзвичайно сильного".  Міністр доходів Гуджарату Панкадж Кумар зазначив, що це буде найсильніший циклон, що накрив Гуджарат як мінімум за 20 років і його можна порівняти з циклоном 1998 року. Він забрав життя не менше 4 тисяч людей і завдав шкоди на сотні мільйонів доларів.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"