Українська правда

НОВИНИ

Новини 17 травня: paperless в Україні, протистояння Зеленського і Кличка
17.05.2021 21:31
24 серпня Україна увійде в режим paperless – Зеленський, В ОП підшуковують заміну Кличку на посаді голови КМДА, — актуальні новини 17 травня.

24 серпня Україна увійде в режим paperless – Зеленський, В ОП підшуковують заміну Кличку на посаді голови КМДА, — актуальні новини 17 травня.

Про paperless в Україні 

Президент Володимир Зеленський заявляє, що в день 30-річчя своєї незалежності Україна увійде в режим paperless: державні органи прийматимуть від громадян документи й довідки в електронному вигляді. 

У державному додатку "Дія" з’явилась функція заміни посвідчення водія та, для мешканців семи міст, можливість змінити місце реєстрації. 

Окрім того, до 2024 року в Україні планується оцифрувати всі державні послуги, охопити 95% населення доступом до якісного інтернету і навчити 6 мільйонів українців базової цифрової грамотності, а також втричі збільшити обсяг надходжень в ІТ-галузь.

Про протистояння Зеленського і Кличка

В Офісі президента України підшуковують кандидатів на посаду Київської міської адміністрації, яку наразі очолює мер Києва Віталій Кличко.

Водночас Кличко вимагає від правоохоронців звіту щодо статусу справ, документи щодо яких КМДА передавала за результатами аудитів.

Про інші важливі новини

В офісі президента Володимира Зеленського 20 травня проведуть пресконференцію за результатами двох років перебування на посаді.

Зниклий у Молдові український екссуддя Микола Чаус опублікував відео в соцмережі, де заявив, що планує повернутися в Україну і заперечив, що його викрали у 2021 році. Адвокат і сім'я судді вважають, що слова Чауса недобровільні і його взяли в полон.

Генеральне консульство США в Єкатеринбурзі припинило свою роботу, а генконсул Емі Сторроу виїхала з Росії. Після закриття єдиним дипломатичним центром США в Росії залишилося посольство в Москві.

Основною причиною внесення у Верховну Раду подання щодо звільнення Максим Степанова з посади міністра охорони здоров'я є незадовільні темпи вакцинації населення проти коронавірусу.

Нардеп від "ОПЗЖ" Віктор Медведчук, який перебуває під цілодобовим домашнім арештом, не зможе брати участь у засіданнях Верховної Ради.

Понівечений війною Донбас опинився на межі екологічної катастрофи через те, що занедбані та покинуті шахти заповнюються токсичними підземними водами.

У неділю 16 травня в Україні зафіксували 2 136 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, госпіталізували 1 260 осіб, померли 109 хворих, одужали 6 869 осіб.

Вартість біткоїна вперше майже за три місяці впала нижче 45 тисяч доларів після того, як засновник виробника електромобілів Tesla Ілон Маск не виключив ймовірності того, що компанія може продати або вже продала свої біткоїн-активи.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"