Українська правда

НОВИНИ

Головні новини понеділка і ночі: декларація 5 країн, фільм про вбивство Гонгадзе англійською
04.05.2021 08:00
Зеленський у Польщі підписав декларацію 5 країн, вийшла англомовна версія документального фільму про вбивство Гонгадзе - актуальні новини 3 травня і ночі.

Зеленський у Польщі підписав декларацію 5 країн, вийшла англомовна версія документального фільму про вбивство Гонгадзе - актуальні новини 3 травня і ночі.

Про декларацію 5 країн

Польща, Естонія, Україна, Латвія та Литва заявили про відданість продовженню діалогу та співпраці.

Про англомовну версію фільму про Гонгадзе

До Всесвітнього дня свободи преси вийшла англомовна версія документального фільму "Вбивство Гонгадзе: 20 років у пошуках правди".

Про інші важливі новини

За добу 2 травня в Україні зафіксували 2 758 нових випадків COVID-19, 154 хворих померли, госпіталізовано 1591 особу, одужали 5 550 осіб.

Індійський варіант коронавірусу був підтверджений у польського дипломата, евакуйованого з Індії.

Єврокомісія запропонувала державам-членам ЄС послабити існуючі обмеження на в'їзд в ЄС для поїздок несуттєвого характеру, передусім йдеться про туризм, беручи до уваги прогрес в кампаніях вакцинації і розвиток епідеміологічної ситуації у всьому світі.

"Слуга народу" ініціює законопроєкт про спрощення оформлення українських паспортів із позначкою про реєстрацію на тимчасово окупованих територіях.

Сполучені Штати закликають до здійснення правосуддя щодо загиблих в Україні журналістів Павла Шеремета, Георгія Гонгадзе, Вадима Комарова та інших.

Олігарх Рінат Ахметов та його близький соратник Борис Колесніков заперечують, що працюють над створенням нової партії.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що на саміті НАТО, який відбудеться в червні в Брюсселі, заплановане обговорення "дорожньої карти" для України щодо виконання нею кроків для вступу в НАТО.

З повернутих до Держбюджету України 1,5 млрд доларів, конфіскованих у оточення президента-втікача Віктора Януковича, 87% становила готівка. Проте процес стосовно активів оточення експрезидента ще не завершений.

Москва працює над тим, щоб "звести до мінімуму можливі ризики" в разі відключення країни від міжбанківської системи передачі інформації про платежі SWIFT.

Глави зовнішньополітичних відомств США й Великої Британії обговорили під час зустрічі в Лондоні агресію Росії, а також спільну позицію в підтримці України на тлі останньої російської ескалації.

Засновник компанії Microsoft Білл Гейтс і його дружина Мелінда повідомили про розлучення після 27 років подружнього життя.

Природоохоронна організація Німеччини (Німецький союз охорони природи та біорізноманіття – NABU) подала позов до адміністративного суду Гамбурга проти будівництва газогону "Північний потік-2".

За минулу добу у світі діагностували понад 669 тисяч нових випадків захворювання на коронавірус. Найбільше хворих виявили в Індії, США і Бразилії, Україна займає 24 місце у світі, 8 в Європі.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"