Українська правда

НОВИНИ

Бойовики "відкрили справу" проти члена ТКГ за статтею, що передбачає смертну кару – Гармаш
13.04.2021 19:53
Робоча група Тристоронньої контактної групи 13 квітня зірвалася, оскільки представники окупаційної влади повідомили про нібито "відкриття справи" проти члена української делегації Дениса Казанського.

Робоча група Тристоронньої контактної групи 13 квітня зірвалася, оскільки представники окупаційної влади повідомили про нібито "відкриття справи" проти члена української делегації Дениса Казанського.

Джерело: представник ОРДО в складі української делегації ТКГ журналіст Сергій Гармаш у Facebook

Пряма мова Гармаша: "ОРДЛО запропонували поміняти Пирогову на Казанського. Україна, як відомо, заявила, що не сидітиме за одним переговорним столом (нехай і віртуальним) з терористкою Майєю Пироговою, засудженою судом і оголошеною в розшук. Запрошені РФ представники ОРДО, сьогодні підійшли до проблеми "творчо" і симетрично Україні, заявили, що в "республіці" відкрито справу проти члена української делегації Дениса Казанського, тому для них є неприйнятним його участь в переговорах. Його звинувачують за статтею, яка передбачає смертну кару з конфіскацією майна.

Правда, запрошена РФ з ОРДЛО експерт товариш Михайлова не змогла відповісти на питання офіційного представника України в політичній підгрупі Андрія Костіна, "судом якої держави засуджений пан Казанський?".

Крім обміну Пирогової на Казанського, російські представники з ОРДЛО запропонували ще два варіанти: просто ігнорувати факт наявності кримінальних справ і продовжувати працювати з Пироговою і Казанським, або взагалі продовжувати переговори тільки "офіційними" представниками "сторін", без участі експертів і радників.

Представник України залишився принциповим: всі члени української делегації введені в неї офіційними нотами МЗС і будуть брати участь в засіданнях робочих груп та ТКГ. Також Костін нагадав, що сторонами переговорів є Україна і Росія за посередництва ОБСЄ;  ОРДЛО - не є членами ТКГ".

Деталі: Повідомляється, що посол П'єр Морель переніс засідання робочої групи на 27 число. За словами Гармаша, посол сподівається на врегулювання проблеми з Пироговою.

Що передувало: В березні українська делегація в ТКГ вийшла з-за столу перемовин, тому що до засідання ТКГ попри попередження Росія залучила Пирогову.

Українська делегація повідомила, що не братиме участі в переговорах політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи, поки ОБСЄ не досягне виключення так званої "експертки" Пирогової.

Передісторія:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"