Українська правда

НОВИНИ

Головні новини середи і ночі: підозра братові Вовка, Росія та ОРДЛО в ТКГ
08.04.2021 08:00
Через РФ та ОРДЛО не вдалося домовитись про дотримання "тиші", підозра братові голови Окружного адмінсуду Юрію Зонтову — актуальні новини 7 квітня.

Через РФ та ОРДЛО не вдалося домовитись про дотримання "тиші", підозра братові голови Окружного адмінсуду Юрію Зонтову — актуальні новини 7 квітня.

Про засідання ТКГ

Під час засідання Тристоронньої контактної групи сторони підтвердили прихильність до дотримання режиму "тиші", проте документально так і не зафіксували цю позицію через Росію та представників ОРДЛО.

За словами спікера української делегації в ТКГ Олексія Арестовича, Росія і ОРДЛО чіплялися до окремих слів тексту, запропонованого послом ОБСЄ з питань безпеки Чевіком.

Про брата Вовка

Двох адвокатів-посередників, яких НАБУ та САП викрили "на гарячому" при отриманні неправомірної вигоди для подальшої її передачі суддям ОАСК, затримано. 

За місцем виявлення предмету неправомірної вигоди детективи НАБУ віднайшли предмети, ззовні схожі на антикваріат, документи на ім’я голови ОАСК та його близького родича, а також великі обсяги іноземної готівки.

Згодом генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру брату голови ОАСК Павла Вовка - Юрію Зонтову - та ще одному адвокату, якого НАБУ затримало при отриманні хабаря для подальшої його передачі суддям ОАСК.

Окрім того, Юрія Зонтова відсторонили від роботи в Службі зовнішньої розвідки на час досудового розслідування.

Про інші важливі новини

Внаслідок обстрілу збройних формувань РФ один український військовий отримав осколкове поранення. 

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко написав заяву про звільнення.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що якщо у дружини глави Служби безпеки є російський паспорт, це може бути загрозою для нацбезпеки України.

Комітет з безпеки Європейського агентства з лікарських засобів дійшов висновку, що утворення незвичайних тромбів у поєднанні з низьким вмістом тромбоцитів повинні бути внесені в список дуже рідкісних побічних ефектів вакцини AstraZeneca.

На час жорсткого карантину в метрополітені Києва змінять графік руху поїздів - тепер вони їздитимуть рідше.

Цього року українські чиновники задекларували 46 тисяч 351 біткоїн на 75 млрд гривень.

З 9 квітня "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки запроваджується у Запорізькій та Хмельницькій областях. 

Державне управління справами оцінило роботи із ремонту та відновлення будівлі та прилеглої території Офісу президента після акції прихильників Сергія Стерненка у 1 571 610 гривень.

Мюнхенська "Баварія" у першому матчі 1/4 фіналу Ліги Чемпіонів поступилася з рахунком 2:3 французькому ПСЖ.

В адміністрації президента США Джо Байдена завершили розвідувальну перевірку можливих правопорушень Росії, таких як втручання у вибори США і хакерська атака SolarWinds. Відповідь США може включати кілька елементів – зокрема мова йде про видворення російських розвідників у США під дипломатичним прикриттям та про санкції щодо людей, близьких до президента Росії Володимира Путіна.

Україна опинилася на 1 місці в Європі за кількістю нових хворих на COVID-19 – 6 квітня в Україні зафіксували 15 415 нових випадків.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"