Українська правда

НОВИНИ

Новини 7 квітня: підозра брату Вовка, Данілов про громадянство дружини Баканова
07.04.2021 21:04
Мільйони доларів, антикваріат і 100 шекелів: що знайшло НАБУ у "посередників Вовка", Данілов про російський паспорт дружини Баканова: Він може бути загрозою, якщо він є, — актуальні новини 7 квітня.

Мільйони доларів, антикваріат і 100 шекелів: що знайшло НАБУ у "посередників Вовка", Данілов про російський паспорт дружини Баканова: Він може бути загрозою, якщо він є, — актуальні новини 7 квітня.

Про брата Вовка

Двох адвокатів-посередників, яких НАБУ та САП викрили "на гарячому" при отриманні неправомірної вигоди для подальшої її передачі суддям ОАСК, затримано. 

За місцем виявлення предмету неправомірної вигоди детективи НАБУ віднайшли предмети, ззовні схожі на антикваріат, документи на ім’я голови ОАСК та його близького родича, а також великі обсяги іноземної готівки.

Згодом генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру брату голови ОАСК Павла Вовка Юрію Зонтову та ще одному адвокату, якого НАБУ затримало при отриманні хабаря для подальшої його передачі суддям ОАСК.

Окрім того, Юрія Зонтова відсторонили від роботи в Службі зовнішньої розвідки на час досудового розслідування.

Про заяви Данілова

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що якщо у дружини глави Служби безпеки є російський паспорт, це може бути загрозою для нацбезпеки України.

Окрім того, Данілов підтверджує, що Росія має в Україні багато шпигунів і що біля кордонів почалася військова активізація. 

Про інші важливі новини

В.о. міністра енергетики Юрій Вітренко написав заяву про звільнення.

Позачергове екстрене засідання ТКГ відбулося 7 квітня, його головною темою стало повернення до дотримання режиму припинення вогню і відповідних домовленостей між сторонами ТКГ від 22 липня 2020 року.

Литва запропонує союзникам по НАТО надати Україні план дій щодо членства (ПДЧ), який дозволить країні стати членом Північноатлантичного альянсу.

Комітет з безпеки Європейського агентства з лікарських засобів дійшов до висновку, що утворення незвичайних тромбів у поєднанні з низьким вмістом тромбоцитів повинні бути внесені в список дуже рідкісних побічних ефектів вакцини AstraZeneca.

На час жорсткого карантину в метрополітені Києва змінять графік руху поїздів - тепер вони їздитимуть рідше.

Цього року українські чиновники задекларували 46 тисяч 351 біткоїн на 75 млрд гривень.

Радник президента Росії Володимира Путіна Валентин Юмашев і його дружина, дочка Бориса Єльцина Тетяна Юмашева купили віллу на острові в Карибському морі за 15 мільйонів євро.

З 9 квітня "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки запроваджується у Запорізькій та Хмельницькій областях. 

Словацький державний інститут контролю за лікарськими засобами дослідив російську вакцину "Спутник V" , закуплену попереднім складом уряду і дійшов висновку, що вона не ідентична тій, що отримала схвальні висновки в публікації авторитетного журналу The Lancet.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"