Українська правда

НОВИНИ

Окупанти в Криму хочуть судити Порошенка за "водну блокаду"
07.04.2021 18:18
Самопроголошена влада в тимчасово окупованому Росією Криму повідомила, що готує судовий позов через "водну блокаду" півострова проти п’ятого президента України Петра Порошенка. 

Самопроголошена влада в тимчасово окупованому Росією Криму повідомила, що готує судовий позов через "водну блокаду" півострова проти п’ятого президента України Петра Порошенка. 

Джерело: "Крим.Реалії" 

Деталі: Про відповідні наміри оголосив Сергій Трофимов, глава так званого "Комітету із законодавства парламенту Криму".

До "суду" також будуть звертатись щодо "участі у блокаді" Андрія Сенченка, Рефата Чубарова, Мустафи Джемілєва, Ленура Іслямова. Окупаційна влада закидає їм вчинення "терористичних актів", "організацію терористичного співтовариства" та участь в ньому, "диверсію" та "екоцид". 

Трофимов каже, що наразі зібрані всі матеріали та завершуються роботи над відповідними заявами. Після чого документи будуть передані у "правоохоронні органи". 

У так званому "парламенті Криму" порахували, що сума збитків через "водну блокаду" становить близько півтора трильйона рублів. 

Через перекриття Північно-Кримського каналу окупанти, які самі порушили міжнародне право, збираються притягнути Україну до міжнародно-правової відповідальності. 

Що передувало: Окупаційна влада Криму оголосила про те, що подасть позов проти трьох громадян України, яких вважає винними у гострому дефіциті прісної води на захопленому півострові.

Глава так званого "парламенту" окупованого Росією Криму Володимир Константинов назвав тих, кого вважає винними у водній блокаді півострова, серед них – нинішні нардепи України Рефат Чубаров і Мустафа Джемілєв.

Нагадаємо:

Знати більше: Що відбувається з окупованим Кримом без дніпровської води. 13 фактів






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"