Українська правда

НОВИНИ

Facebook скасував заборону на новини для користувачів в Австралії
23.02.2021 10:05
Компанія Facebook скасувала обмеження для користувачів соцмережі в Австралії, через які люди не могли бачити новини і ділитися ними.

Компанія Facebook скасувала обмеження для користувачів соцмережі в Австралії, через які люди не могли бачити новини і ділитися ними.

Джерело: Reuters

Деталі: Минулого тижня Facebook заблокував австралійським користувачам можливість ділитися новинами та переглядати їх в соцмережі, це викликало критику з боку видавців і уряду.

Після серії переговорів між главою управління скарбницею Австралії Джошем Фріденбергом і генеральним директором Facebook Марком Цукербергом була укладена угода.

Влада Австралії запропонувала Facebook внести 4 поправки в закон, що зобов'язує Facebook, Google та інші платформи платити новинним сайтам за їх контент.

Поправки передбачають, що після набуття законом чинності, влада Австралії буде повинна за один місяць повідомляти цифрові платформи про те, що ті повинні виконувати цей закон.

При прийнятті рішення влада повинна враховувати, чи внесла платформа "значний внесок у стабільність австралійської новинної індустрії", уклавши угоди з австралійськими медіа.

Також поправки передбачають двомісячний період посередництва між платформою і медіа-компанією, перш ніж втрутиться призначений державою арбітр.

За словами Фріденберга, уряд внесе поправки в парламент Австралії у вівторок. Дві палати парламенту країни повинні будуть схвалити пропозиції.

Фріденберг сказав, що очікує, що австралійський новинний контент буде відновлений в Facebook в "найближчі дні".

Знати більше: "Податок на Google" від Ради: чи подорожчає для українців Netflix, Apple, Google та Facebook

Чому це важливо: Верховна Рада України прийняла за основу законопроєкт №4184, який зобов’яже інтернет-гігантів, які працюють в Україні, сплачувати податки до українського держбюджету. Йдеться про технологічних гігантів – Apple, Google, Microsoft, Netflix, Wargaming Group, Bloomberg, Alibaba, Booking.com.

Передісторія:






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"