Українська правда

НОВИНИ

Для аеропорту на Донбасі шукають місце – Зеленський
22.02.2021 14:21
Цього року влада планує знайти місце для будівництва та почати проектування аеропорту, який забезпечив би цивільне авіасполучення для Донецької та Луганської областей. 

Цього року влада планує знайти місце для будівництва та почати проектування аеропорту, який забезпечив би цивільне авіасполучення для Донецької та Луганської областей. 

Джерело: президент Володимир Зеленський в інтерв’ю телеканалам у межах Всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура", Офіс президента

Пряма мова: "Ми могли б відкрити Маріупольський аеропорт, відновити та оновити його, але сьогодні військові говорять, що це небезпечно…

Між Луганською та Донецькою областями зараз будуть знаходити також точку, і в цьому році ми почнемо проектування нового аеропорту для цих двох областей".

Деталі: Президент розповів, що запропонував керівництву профільних відомств розв'язати питання проблемних напрямків, зокрема авіасполучення з Донбасом.

Раніше, відкриваючи форум, Зеленський заявив про плани розбудови регіональних аеропортів у 16 містах України.

А заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко висловив сподівання, що роботи зі створення державного авіаперевізника завершать в 2021 році.

Нагадаємо: В окупованих нині Донецьку та Луганську були міжнародні аеропорти, їх зруйнували в боротьбі за території Донецької та Луганської областей на початку збройного конфлікту, спровокованого Росією. 

Оборона Луганського аеропорту тривала 146 днів, українській бійці вийшли з його руїн у ніч на 1 вересня 2014 року. Оборона Донецького аеропорту тривала 242 дні, 20 січня 2015 року проросійські бойовики підірвали новий термінал – і частина українських захисників вийшла з руїн 22 січня, але багато бійців загинули, а поранені потрапили в полон.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"