Українська правда

НОВИНИ

Хорватія посилила вимоги для в'їзду українців
13.01.2021 19:42
Штаб цивільного захисту Республіки Хорватія оновив рішення про тимчасову заборону та обмеження перетину хорватського кордону.

Штаб цивільного захисту Республіки Хорватія оновив рішення про тимчасову заборону та обмеження перетину хорватського кордону.

Про це повідомило посольство України у Хорватії, пише "Європейська правда".

За новим рішенням, яке почне діяти з 14 до 31 січня, особи, у тому числі і громадяни України, які прибувають до Хорватії з країн, де поширено новий штам коронавірусу, при в’їзді повинні пред’явити негативний результат ПЛР-тесту (дійсний 48 годин), а також їм буде призначена 14-денна самоізоляція. Самоізоляцію можна зменшити до 7 днів  за умови здачі додаткового ПЛР-тесту за власний кошт на території Хорватії (після 7 днів самоізоляції) і якщо тест буде негативний. 

Громадяни України, які в’їжджають з невідкладних особистих причин (похорон, лікування), мають право в’їхати до Хорватії без негативного результату ПЛР-тесту за умови залишення території країни протягом 12 годин з моменту в’їзду.

Громадяни України, які постійно проживають в Україні, мають право в’їжджати в Хорватію за виняткових підстав - Медичні працівники, прикордонники, працівники у транспортній галузі та інші.

Громадяни України не мають права на в’їзд в Хорватію з туристичною метою.

Заборона не поширюється на громадян України, які мають дійсну посвідку на проживання в країнах ЄС за умови пред’явлення при в’їзді в Хорватію негативного результату ПЛР-тесту на SARS-CoV-2, який, тест, є не давніший, як 48 годин, або з обов’язковим проходженням самоізоляції до здачі відповідного ПЛР-тесту в Хорватії та отримання негативного результату.

Особи, які прямують Хорватією транзитом, повинні залишити територію країни протягом 12 годин з моменту в’їзду.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"