Українська правда

НОВИНИ

Україна порушила справу проти заступника командувача чорноморського флоту РФ
13.01.2021 16:56
Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження стосовно заступника командувача чорноморського флоту Росії "за фактом підбурювання до вчинення державної зради".

Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження стосовно заступника командувача чорноморського флоту Росії "за фактом підбурювання до вчинення державної зради".

Джерело: сайт ОГП

Деталі: За даними слідства, високопосадовець у березні 2014 року "умисно, з метою заподіяння шкоди обороноздатності та державній безпеці України, а також зміни меж території нашої держави", схиляв військових ЗСУ до вчинення державної зради.

Зокрема, він погрожував їм "фізичним насильством та зброєю" з боку військових РФ, змушуючи декілька десятків українських військовослужбовців перейти на бік ворога в період збройного конфлікту.

В Офісі генпрокурора кажуть, що це - додаткові факти вчинення злочинів високопосадовцями збройних сил РФ, які, зокрема, призвели до окупації Криму "та інших тяжких наслідків".

В ОГП повідомили, що заступнику командувача ЧФ РФ загрожує до 15 років в'язниці.

Офіс не називає прізвище чиновника, але нагадаємо: Ще на початку березня 2014 року призначений напередодні Турчиновим командувачем ВМС України Денис Березовський склав присягу на вірність окупантам.

Після цього Березовський увірвався у штаб Військово-морських сил України в Севастополі і вимагав від керівного складу перейти на сторону Росії.

Пізніше того ж місяця Березовського призначили заступником командувача чорноморського флоту РФ.

Денис Березовський





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"