Українська правда

НОВИНИ

Демократи офіційно ініціювали процедуру імпічмента Трампа
24.09.2019 23:47
Спікерка Палати представників Ненсі Пелосі зробила офіційну заяву про ініціювання процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.

Спікерка Палати представників Ненсі Пелосі зробила офіційну заяву про ініціювання процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.

Джерело: офіційна заява Ненсі Пелосі, Голос Америки

Пряма мова: "Протягом останніх кількох місяців ми проводили розслідування в наших комітетах і розгляди в судах, щоб Палата представників змогла зібрати всі відповідні факти і розглянути питання, чи використовувати свої повноваження відповідно до Статті 1, зокрема, конституційне право ухвалення імпічменту.

І на цьому тижні президент визнав, що просив президента України вжити заходів, що принесуть йому (Трампу - ред.) політичну вигоду.

Дії президента Трампа продемонстрували факти порушення президентом присяги і зради нашої національної безпеки. Зради принципу цілісності (integrity - ред.) наших виборів.

Тому сьогодні я заявляю про рішення Палати представників ініціювати офіційний запит про імпічмент".

Реакція Трампа: "Вони навіть не бачили стенограму дзвінка. Тотальне полювання на відьом!"

They never even saw the transcript of the call. A total Witch Hunt!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 24, 2019

Що було раніше: Президент Дональд Трамп доручив 25 вересня оприлюднити стенограму його телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Напередодні лідер демократичної меншості у сенаті Чак Шумер оприлюднив п’ять вимог до Білого Дому у зв’язку із українським скандалом: 

- визначити на слуханні, що спонукало анонімного держслужбовця відправити в розвідувальне співтовариство невідкладну скаргу на зміст телефонної розмови Трампа з Зеленським;

- передати Конгресу текст цієї скарги, як того вимагає закон;

- Білому дому оприлюднити стенограму розмови Трампа з Зеленським;

- вказати посадовців адміністрації президента, які затримали спрямування 341 мільйона доларів військової допомоги Україні;

- Міністерство юстиції має надати правовий висновок із зобов'язанням Адміністрації передати скаргу інформаторів конгресу.

Передісторія:

Знати більше: "Американська розтяжка" Зеленського: що відбувається із Трампом та що має робити Україна"






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"