Українська правда

БЛОГИ

Михайло Жернаков: Депутати, проголосуйте за Романа Маселка!
15.08.2022 10:43


Вже сьогодні Верховна Рада може призначити Романа Маселка на посаду члена ВРП за квотою парламенту.

Рома як ніхто гідний цієї посади. Він адвокат Майдану, вже 8+ років він pro bono захищає постраждалих від звірств беркуту і притягає до відповідальності винних міліціонерів, ДАІшників, прокурорів і суддів.

Всього Роман подав більше 400 дисциплінарних справ на суддів і добився звільнення 60-ти. Одночасно Роман є адвокатом незалежних суддів, яких сама ж система атакує.

Сьогодні чимало постів лідерів думок і депутатів на підтримку Романа. Але важить кожен голос. Тому дуже прошу лідерів груп і фракцій докласти максимум зусиль і зібрати за Романа достатню кількість голосів.

Повірте, за це вас будуть підтримувати дуже багато хто. Не тому, що в Роми буде нова посада. А тому, що з ним це все має реальний шанс запрацювати належно. А там і до членства в ЄС недалеко.

Але є нюанс. Вакансій дві, а тому потрібно, щоб назбиралося 226 голосів депутатів за відразу дві кандидатури – такий регламент. Тому щоб Рома потрапив до ВРП, до нього "в пару" потрібно ще одну кандидатуру, яку здатна підтримати більшість депутатів.

Давайте нагадаю хто є ще троє претендентів.



Микола Мороз, доцент з Харківської юракадемії ім. Ярослава Мудрого. Про нього ми багато не знаємо, але він спростував усі питання, які до нього виникали в громадськості, ще й подякував за увагу до його кандидатури. Як мінімум – відсутність будь-якого негативу і дуже здорова ігідна позиція щодо публічної уваги.

Про інші дві кандидатури такого сказати, на жаль, не можна.

В'ячечлав Талько за 2016-17 роки офіційно заробив 100 000 грн, але при цьому позичив третім особам $160 000.

А з 2018-го працював дисциплінарним інспектором ВРП у Лариси Швецової, яка займалася переслідуванням незалежних суддів, у тому числі тих, які дозволяли прослушку голови ОАСК Павла Вовка.

Суддю Олена Заічко не рекомендував профільний комітет, і зрозуміло чому. Своїм рішенням вона роздерибанила 13 га землі під Харковом, за що її неповнолітні діти отримали безоплатно від Харківської міської ради картиру площею 100+ м². Пізніше змінила вже ухвалене судове рішення на протилежне, а диск із записом судового засідання знищила, про що є записи її розмов.

А ще Заїчко дуже любить окультні практики, що теж є на плівках. Під час обшуку в її кабінеті, наприклад, серед іншого знайшли курячі ноги (про це все є чудовий матеріал Слідство.Інфо).

Я не знаходжу себе в позиції так само активно агітувати за когось іще крім Романа, якого, як і його роботу, дуже добре знаю особисто.

Але, якщо за регламентом треба призначити двох членів ВРП, здається, вибір очевидний.

Шановні депутати, ви сьогодні маєте шанс зробити історію – призначити відразу двох достойних членів ВРП за своєю квотою.

Це не тільки дасть нам реальний шанс на встановлення правосуддя.

Це ще й дуже сильно підніме довіру до нас на міжнародній арені, що є КЛЮЧОВИМ капіталом для отримання зброї і іншої міжнародної допомоги. Нам зараз після, скажімо так, непростого шляху до інших кадрових призначень прям конче потрібні історії успіху.

Повірте, ця буде в найкращому смислі сенсаційною. Я особисто, та й, впевнений, колеги також будемо на кожній міжнародній зустрічі згадувати це і ставити як неспростовний доказ того, що країна рухається куди треба. І відзначимо персональний вклад кожного в її досягнення.

P.S. Так, усі кандидати пройшли Етичну раду. Але чимало інформації, зокрема ціле розслідування про Заічко, з'явилося вже ПІСЛЯ їхніх співбесід в Етичній.

Якщо Рада сьгодні сама покаже, що здатна вибрати двох найкращих кандидатів не гірше, ніж міжнародники – це буде ще один потужний позитивний сигнал світовій спільноті.

fb автора





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"