Українська правда

БЛОГИ

Наталя Соколенко: "Слуги народу" Фріс й Санченко = Янукович і сини
13.08.2022 20:15


Це ж було вже, – як сказав Леонід Данилич, якби поглянув на схему народних депутатів із фракції "Слуга народу" Ігоря Фріса й Олександра Санченка. Ці двоє, очевидно, супер голодних парламентаря захотіли підняти грошей, скориставшись схемою Януковичів (Віктора Федоровича й Олександра Вікторовича).

Пам'ятаєте, як умикнули у киян "Гостиний двір"? Тоді підконтрольні Януковичу -старшому народні депутати ВР перекинули "Гостиний двір" в лапи Януковичу-молодшому (Олександру). Але як перекинули! В законопроєкт про іпотечне кредитування вписали статтю про зміни до Переліку пам'яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, виключивши з нього Гостинний двір у Києві.

Що роблять "добродії" із фракції "Слуга народу"? Те саме! Вони в законопроєкт прем'єр-міністра (!) N5616 має назву "Про особливості правової охорони географічних зазначень для сільськогосподарської продукції" вносять правку, що повертає куріння (сигарет та інших тютюнових та нікотинових виробів) на робочих місцях в приміщеннях, в тому числі в закладах ресторанного господарства. (Так вносити поправки, до речі, прямо забороняє Регалмент ВР – правки мають бути лише по темі законопроєкту) .

Всі, хто цілих 10 років тішився відвідуванням непрокурених ресторанів, хто 10 років міг працювати у непрокурених ресторанах, подякуйте красно народним депутатам Ігорю Фрісу та Олександру Санченку, а також їхньому політичному лідеру Володимиру Зеленському, що вони хочуть повернути сигаретний дим у ресторани та инші приміщення, звідки той тютюновий дим вже викурили.

Це ж як треба любити гроші! – Гроші від тютюнових компаній, які не шкодують гаманців, аби лиш розширити сферу використання їхньої продукції.

І от ще вам на додачу цікавий факт: не сподівайтеся, що ви будете якось з дітьми приходити в ресторан вранці, коли курці ще сплять, або проситимете не курити поруч з вами. Це вас ніяк не врятує від невільного споживання шкідливих речовин від сигарет.

Бо є три види куріння, двох з яких важко уникнути тим, хто не курив, не курить і не збирається:

1) куріння первинне – людина сама курить;

2) куріння вторинне – людина вдихає дим, тому що неподалік хтось курить;

3) третинне куріння, коли людина приходить у приміщення, де систематично курять і вдихає те, що всотали стіни, шпалери, килими, скатертини.

Тому, якщо цим недобиткам вдасться протягнути цю норму, дим буде повсюдно.

Сподіваюся все ж таки, що не вдасться. Бо саме ця Верховна Рада 9-го скликання от щойно півроку тому пробила стіну лобізму тютюнових компаній і ухвалили революційні норми щодо розширення місць, де не можна курити не лише традиційні сигарети, а й так само шкідливі пристрої, які випускають ті ж самі тютюнові компанії.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"