Українська правда

БЛОГИ

Ігор Головань: Білі нитки прокурорів і календар
13.01.2022 09:58


Петра Порошенка не було повідомлено про підозру відповідно до вимог закону.

Однак, нікчемність і необгрунтованість підозри можна довести, навіть не читаючи її тексту.

За допомогою лише календаря. Підійде Григоріанський чи Новоюліанський.

Отже, за версією Офісу генерального прокурора та ДБР, повідомлення про підозру датоване 20 грудня 2021р.

Відповідно до статті 276 КПК України, повідомлення про підозру обов'язково здійснюється у випадку наявності достатніх доказів для підозри особи у кримінальному правопорушенні.

Відповідно до статті 481 КПК України, повідомлення про підозру народному депутату здійснюється Генеральним прокурором (виконувачем обов'язків Генерального прокурора).

За версією Офісу генерального прокурора, повідомлення про підозру підписано заступником Генерального прокурора Симоненком, який на виконання наказу Генерального прокурора Венедіктової від 17 грудня 2021р. став "халіфом на годину", тобто виконувачем обов'язків Генерального прокурора на один день 20 грудня 2021р.

Отже, ні 17, ні 18, ні 19 грудня 2021р. достатніх доказів для підозри не було, інакше Генеральний прокурор обов'язково повинна була здійснити повідомлення про підозру на виконання вимог статті 276 КПК.

Нам пропонують повірити, що достатні докази для повідомлння про підозру П'ятого Президента України з'явилися у виконувача обов'язків Генерального прокурора Симоненка в ніч з неділі на понеділок 20 грудня 2021р.?

Скоріше за все, пану Симоненку просто нічого вже втрачати, а тому він на відміну від свого начальства ухилитися від виконання замовлення влади не може собі дозволити.

Саме тому Перший Заступник Генерального прокурора Говда, що заступив на трудову вахту 21 грудня 2021р, вже 23-го знову скинув на нещасного Симоненка ганебну місію підписання клопотань про затримання Петра Порошенка.

Це і називається "шити справу білими нитками".

P.S. Можна лише уявити, як Венедіктова і Говда викреслювали хитрий графік відпусток-лікарняних-відряджень, щоб якось відпетляти від "списку Магнітського".

Та дарма. Он Портнов, навіть посади офіційної у "зеленій владі" не має. І як йому це допомогло?






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"