Українська правда

БЛОГИ

Михайло Жернаков: ВРП знову втягує Зеленського у вчинення злочину. 18 ГО закликають Президента цього не робити
25.11.2021 10:19


Суддівська мафія знову підштовхує Зеленського під нівелювання власної реформи і, як і раніше, ймовірне вчинення злочину.

В останні дні свого існування в цьому складі корумпована Вища рада правосуддя зібрала навколо себе такі ж асоціації суддів і адвокатів – ті самі, які виступали проти судової реформи Зеленського. Вони спільно маніпулюють положенням законодавства і вимагають від Президента призначити на посади суддів, які не пройшли кваліфікаційне оцінювання. Нібито це необхідно через те, що в судах – "страшенний кадровий голод".

І тут найголовніше.

Відповідно до Конституції суддя має бути доброчесним і компетентним. Відповідно до Закону щоб призначити цих суддів, необхідно визнати їх відповідними займаній посаді. У випадку негативного висновку ГРД (а це 91 випадок із 135) за такого суддю це мають проголосувати 11 членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), яка вже два роки не працює. Таким чином, призачення таких суддів буде незаконним і неконституційним, а значить матиме ознаки злочинів, передбачених ст. 353, 364 і іншими Кримінального кодексу України.

Більше того – "кадровий голод" в 2500 суддів ВРП пропонує долати... призначенням 135 суддів, з яких 91 суддя має негативний висновок ГРД і не відповідає критерію доброчесності. Зокрема, ВРП пропонує Президенту призначити довічно одіозного суддю Майдану Віктора Кицюка, який у часи Революції Гідності на догоду владі свідомо засуджував невинних з метою залякування та придушення протестів. Ще 26 червня 2018 році ВККС припинила оцінювання Кицюка, тобто він навіть не завершив тестування та не проходив співбесіди.

І можна було б усе списати всього лиш на те, що судова мафія і ті, хто її контролює відчувають, що скоро втратять владу, і хочуть продовжити жити довічно хоча б у цих 91 суддях.

Але якщо взяти до уваги те, що роблять Татаров і Ко останнім часом з Конституційним Судом, Офісом Президента, а тепер і загальними судами – вимальовується зовсім інша картина і інші цілі: делегітимація всього і вся.

Агресію (і пряму воєнну, і гібридну) набагато легше здійснювати проти держави, в якій в Конституційному Суді на 18 місць призначено 20 суддів (з яких деякі мають прямі зв'язки з Москвою), а в загальних судах судді не тільки корумповані і контрольовані, а й призначені незаконно.

Найкраще – якщо все це робиться руками Президента в спосіб, який явно не відповідає закону (дійсно, це ж не Татарова підпис під усіма цими стоятиме).

Сьогодні 18 громадьких організацій звернулися до Президента з закликом не призначати суддів у незаконний спосіб.

Сподіваємося, Президент долухається і не ставитиме під загрозу не тіьки власну судову реформу, а й себе і державу в цілому.





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"