Українська правда

БЛОГИ

Олексій Братущак: Нова "людина Ахметова" у Зеленського. Що не так?
23.11.2021 21:52




Чувак ліворуч від сьогодні працює на Зеленського. Це Ростислав Шурма. Він був одним із ключових менеджерів Ахметова. І цілий ряд фахівців написали, що це – людина Ахметова в команді Зеленського. І тепер вся боротьба президента з олігархами зікінчилася.

Бачили таких фахівців у себе в ФБ-стрічці? Ну то знайте: або вами намагаються свідомо маніпулювати, або ці фахівці тупо не в темі.

Я б це призначення порівняв з Луческу в Динамо.

Ну от дивіться. Луческу теж багато років був ключовою людиною в системі Ахметова. То чи можна казати, що головним тренером в Динамо стала людина Ахметова? Що Суркіси пішли на мирову з Ахметовим, бо призначили його людину? Ну повний же брєд.

І це ще не всі аналогії Шурми з Лучєскою. Вони обидва ображені на Ахметова. Про образи Лучєскі не буду. Не про нього зараз. У чому образа Шурми? Як кажуть, амбіції. Після Рволюції Гідності його кандидатуру розглядали як лідера ахметівського Опозиційного блоку. Мало хто пам'ятає, але у 2014-му Шурма очолив політичний проект Ахметова під назвою "Індустріальна Україна".

Але у 2019-му в Опозиційному блоці на чолі списку поставили Мураєва. Далі у списку був Вілкул-молодший – пізніше він розсварився з Ахметовим. Третій – Кернес, пам'ятаємо його долю, наступники – також більше не з Ахметовим. Труханов – десь окремо намагається уникнути ув'язнення. 5-й у списку Опозиційного блоку зразка 2019-го був мер Маріуполя Бойченко, який нині розглядається як потенційний лідер можливого політичного проекту Ахметова. І аж на 6-му місці у списку тоді опинився Шурма.

Бути шостим у Ахметова не дуже хотілося) І після провалу 2019-го Шурма пішов.

Знову таки аналогія з Лучєскою. Останнього не сприйняли у стані динамівців. Бо не свій – кріт звичайний.

Так само Шурму мали б не сприйняти у Зеленського. Принаймні, те проукраїнське коло, яке в Зе-команді починає грати все більш вагому роль. Бо Шурма – антизахідник. Відповідні його заяви проти зовнішнього впливу сьогодні також згадували. А Україні і Зеленському без підтримки Заходу – ніяк.

Але от у Зеленського щодо Шурми і подібних персонажів кажуть: вони – не антизахідники, вони – самостійники. Самостійники – це ті, хто вважає, що "Техас мають грабувати лише техасці". Ось таких "самостійників" нині збирають на Банковій.

Ось в цьому контексті треба сприймати це призначення. І Ахметову воно точно не в плюс. Бо Ахметов не входить в коло тих "техасців", які надалі можуть грабувати Україну. Ой, Техас. Ну ви зрозуміли)





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"