Українська правда

БЛОГИ

Гуля Поготова: Ілларіон Павлюк: ''Я завжди мріяв писати''
12.10.2021 15:34


Ось кілька фактів з біографії мого сьогоднішнього гостя: він народився в Скадовську, та незабаром родина переїхала на Сахалін, аби через кілька років повернутися і осісти в Луганську.



В офіційній біографії мого візаві пишуть, що в 2010 році він став продюсером департаменту документально-художніх проектів телеканалу "1 + 1". А через рік – увійшов до складу журі американської телепремії "Еммі". Коли почалася війна на сході, Ілларіон пішов добровольцем в АТО.

У 2018 році світ побачила його перша книга: трилер з елементами містики "Білий попіл". Під час презентації автор зізнався, що перший трилер він написав у 12 років. Мій герой одружений і виховує п'ятьох дітей.

Не змушуватиму вас більше страждати! Зустрічайте: гість "Persona CULT з Гульнарою Поготовою" – відомий письменник Іларіон Павлюк. Усе найцікавіше – в програмі. Ви точно не пошкодуєте про ці годині, які ми проведемо разом.

Тим часом – цитати від Іларіона Павлюка.

"Це цілком нормально: знати, що інших твоя мрія не драйвить. Це ж не їх мрія, а твоя".

"Я пишу книжки і це той стан, коли мріяти – то твоя професія. З цих мрій народжуються образи, сюжети, фантазії, які потім стають частиною тієї реальності, якої раніше взагалі не було".

"Нація – це не про форму носа. Нація – це про цінності".

"Я завжди мріяв писати. Не було такого, щоб мені бракувало натхнення, але мені бракувало сміливості. Ти пишеш і думаєш: "хто це все буде читати?". Мені бракувало досвіду: наприклад, я не знав, як закінчити величезний художній твір, над яким працював рік. Це зовсім інше, ніж закінчити годинний документальний фільм. Мені бракувало вмінь і віри в себе. І, напевне, бракувало життєвого досвіду, бо від цього залежить уміння трансформувати його в книжку".

"Як я починаю писати? Ну, в мене є історія, яку цікаво виплеснути на папір. І тоді я сідаю і пишу".

Хочу нагадати: ми за підтримки Українського культурного фонду створюємо цикл з двадцяти програм, у яких говоритимемо про сучасну українську культуру.

Не проґавте нові виходи "Persona CULT з Гульнарою Поготовою".

Я обіцяю, що кожна нова програма буде ще цікавішою!





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"