Українська правда

БЛОГИ

Айдер Муждабаєв: ПАМ'ЯТЬ Є? А ЯКЩО ЗНАЙДУ? Хто і як "воював" з блокадою Криму, коли Медведчук "банкував" в ОРДЛО (ВІДЕО)
12.10.2021 10:13




Чомусь зараз МАЙЖЕ ВСІ в Україні забули, що:

- багатомільйонна ($) за товарообігом торгівля з окупованим Кримом не припинялася з початку його де-факто захоплення окупантами і до 20 вересня 2015 року – дати оголошення Громадської блокади Криму (ГБК) з метою припинити "торгівлю на крові" під час окупаціі та війни, під гаслами звільнення Олега Сенцова, інших тодішніх політв'язнів, і повернення Криму в Україну;

- учасники ГБК, а це сотні патріотичних людей, киримли та українців з різних областей, ветерани та волонтери, за ініціативою Меджлісу кримського народу, фізично – пікетами на дорогах і цілодобовим багатомісячних чергуванням – припинили безперервний і безперешкодний, протягом полутора років війни, потік у Крим українських вантажівок (500-700 фур на день) через усі три КПВВ. А потім не дали відновити постачання державою Україна електроенергії окупантам, яке припинили невідомі патріоти, а не представники влади (на відміну від дніпровської води);

- без ГБК, про яку зараз МАЙЖЕ НІХТО публічно не згадує, не було б нічого, чим пишається наша влада: ані "Кримської платформи", ані питання Криму у світову порядку денному взагалі, та й про ОРДЛО б уже теж, напевно, "забули". А, можливо, і питання протистояння України з росією у цілому залишилося б уже десь "на задньому тлі"...

Чомусь про це якось так "забули". Аля я нагадаю дещо.

Керував тією озброєної, ганебною і невдалою (але дуже небезпечною для неозброєних учасників блокади і для політичної ситуації в країні) спробою штурму ГБК з метою відновлення електропостачання в окупований Крим нинішній нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива (коротке і довге відео штурму – телеканал ATR (с) – нижче).

А тепер два запитання для представників влади, слідства, журналістів і всіх, хто постійно згадує в цьому сенсі про ОРДЛО й чомусь ніколи про Крим.

1) Хто – конкретно – і як хотів тоді зняти торгову та енергетичну блокаду з Криму на користь окупантам?

2) Чому зараз ніхто не пов'язує з цими подіями прізвище Медведчука чи його агентів увпливу у владі, хоча навіть у записах його перемовин з росіянами ГБК фігурує як причина того, що Кремль "утратив довіру до українських партнерів" чи щось таке?

Я відповідей на ці питання не знаю й не можу знати, а вигадувати "свої версії" не хочу. Хочу фактів і доказів. Я написав це, бо, по-перше, мені поки не зраджує пам'ять. А по-друге, я в принципі не люблю брехні та недомовленості як одного з її підвидів. І абсолютно певен, що широкий українській і світовий загал, а також, сподіваюся, українське правосуддя, повинні дійти до істини в цій справі. Як і в справі з "торговлею на крові" з ОРДЛО, бо за суттю – це одна і та сама справа. Справа про зраду України державними посадовцями, пов'язаними з ними агентами росії тощо, прізвища яких мають стати відомі всім, а їхні конкретні дії мають бути розслідувані з метою з'ясувати, чи не є вони державними злочинами.

Честь маю.








^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"