Українська правда

БЛОГИ

Гуля Поготова: "Абібас" – стежте за руками!
23.06.2021 11:12


Гірше за підроблені квіти може бути тільки підроблена зброя, каже відомий блогер. Але гірше за підроблену зброю – тільки підроблені ліки.

Нас, які виросли в еру "абібаса", плагіатом не здивувати. У 90-ті в "абібасі" з базару хизувався кожен третій, сумка "луівітон" і годинник "ролех" були ознакою достатку і статусу. Страждали при цьому великі виробники оригінальних товарів і трохи ті, хто міг (читай – мав кошти) купити собі оригінал.

Минуло двадцять років і "абібас" до нас тріумфально повернувся. Сьогодні плагіатом наповнилися полиці аптек. "Абібас" навчився мімікрувати і імітувати упаковки відомих ліків. Я покажу фото – порівняйте самі.



Слідкуйте за руками!

Скажу відразу: ліки-"абібас" абсолютно законні. Як правило, це препарати власних торгових марок аптечних мереж, в яких вони і реалізуються. Природно, вони знаходяться на кращих місцях у аптеках, вони виглядають кричущо, вони зазивають покупця і нав'язують себе. Але за зовнішньою оболонкою може бути абсолютно інший засіб, з іншим складом, діючою речовиною і дозуванням.

А що завадить людині, яка весь день провела в потоку робочих завдань, "на автоматі" взяти звичну упаковку, навіть не вчитуючись у назву і тим більш не читаючи інструкції? Особливо, якщо ці ліки рекомендує фармацевт? Ми довіряємо фармацевтам?

Слідкуйте за руками!

Ще один нюанс. Звичних і потрібних нам ліків може не виявитися в аптеці, і щоб їх купити, доведеться поїхати на інший кінець міста або обнишпорити в пошуках пару-трійку сайтів. І тут – стежте за руками – вам можуть підсунути "абібас", адже він у наявності і виглядає так схоже. Зрозуміло, що особливої ​​біди не трапиться, якщо це буде умовний цитрамон від умовного головного болю. Як це було з "Цитрамон-Дарниця", який сплагіатила фармацевтична компанія "Здоров'я" і випустила свій "Цитрамон-Здоров'я".

А якщо необхідні ліки для лікування серйозного захворювання? В такому випадку "абібас" завдасть шкоди: потрібного лікувального результату досягти не вдасться, час буде втрачено, а гроші – витрачені марно.

Я не сперечаюся, серед "абібаса" зустрічаються і цілком гідні препарати, але їх дуже мало. Щоб не стати жертвою "абібаса", читайте склад лікарського засобу, дозування, звертайте увагу на діючу речовину і не вірте на слово нікому.

І стежте за руками.





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"