Українська правда

БЛОГИ

Мустафа Найем: Все, що в оборонці, має залишитись в оборонці
23.02.2021 12:12


Чотири місяці тому я зайняв посаду директора з активів Державного концерну "Укроборонпром". Наприкінці минулого року деякі дружні видання назвали мене "державним рейдером", який начебто переписав на Концерн сотні тисяч квадратних метрів оборонних заводів на майже на мільярд гривень.

Отже, знайомтесь.



Сьогодні в "Укроборонпромі" повноцінно запрацювала електронна система обліку майна, яка вперше дозволила зібрати, систематизувати та проаналізувати інформацію про усе наявне рухоме та нерухоме майно підприємств-учасників Концерну. Доступ до системи матимуть лише керівники концерну та його та структурних підрозділів.

На сьогоднішній ранок система вже "бачить" 13 773 об'єктів нерухомості загальною площею понад 15 млн кв. м. За час запуску електронної системи нами було виявлено та зареєстровано близько 200 будівель та споруд, яких раніше офіційно не існувало і які могли стати потенційними жертвами рейдерства та незаконного заволодіння. База продовжує наповнюватись і ми очікуємо, що таких об'єктів буде ще більше.

Втім, детальний аналіз усіх активів вже показує, що далеко не всі наявні площі та майно підприємств задіяні у виробництві. Без прийняття відповідних рішень це не активи, а пасиви, які вимагають постійних витрат на утримання. І такі рішення будуть.

На даний момент приблизно 1,4 млн квадратних метрів по всій країні готуються до відчуження, списання, передачі в оренду або передачу у комунальну власність місцевим органам влади.

Усі кошти від відчуження або оренди приміщень підуть на відновлення та модернізацію виробництва і виплату боргів по заробітній платі.



Але тепер усі операції з рухомим та нерухомим майном відбуватимуться централізовано, шляхом ринкової оцінки та через прозорі конкурси. Девіз нашого управління з активів та корпоративних прав Концерну – "Все що в оборонці має залишитись в оборонці!".

Жодного квадратного метру "наліво", за змовою з друзями або родичами, ніяких непрозорих схем по виведенню основних засобів виробництва. Протягом останнього року нами не допущено проведення незаконної та непрозорої приватизації 21,6 тис. кв. м орендованого майна. При цьому звертаю увагу, що за цей період ми не втратили і не дозволили забрати незаконним шляхом жодного квадратного метру наших підприємств.

🔜 Окремо готуємо великий проект з інвентаризації, обліку та захисту об'єктів права інтелектуальної власності, про який я розкажу на початку наступного тижня. Обіцяю, ви будете приємно здивовані.

Щиро ваш, директор з управління активів "Укроборонпрому".





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"