Українська правда

НОВИНИ

Зеленський та очільниця МЗС Німеччини поговорили про ситуацію на фронті й ППО
21.05.2024 18:26

Президент України Володимир Зеленський та міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час її візиту до Києва говорили про ситуацію на фронті та військові потреби України, зокрема ППО. 

Джерело: "Європейська правда" з посиланням на заяву Зеленського за підсумками зустрічі

Деталі: Зеленський висловив подяку Німеччині за допомогу, яку вона надає Україні у боротьбі за збереження незалежності. 

I welcomed German Foreign Minister @ABaerbock on her seventh visit to Ukraine since Russia's full-scale invasion began.

I spoke about the frontline situation and Ukraine’s key defense needs. We discussed the joint initiative of German foreign and defense ministers to find… pic.twitter.com/BtuMLtHFqW

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) May 21, 2024

"Я говорив про ситуацію на фронті та ключові оборонні потреби України. Ми обговорили спільну ініціативу міністрів закордонних справ та оборони Німеччини з пошуку додаткових систем Patriot та інших систем ППО для України", – зазначив Зеленський. 

Як вже повідомляли, Бербок запевнила, що Берлін не має сумнівів у легітимності Зеленського як президента у ситуації, коли Україна не може проводити вибори через воєнний стан. 

Перед приїздом Бербок, вже сьомим за час повномасштабної війни, Берлін оголосив, що німецька ініціатива з посилення української ППО зібрала вже майже мільярд євро.

У спілкуванні з журналістами у Києві Анналена Бербок розповіла, що планувала їхати до Харкова, але поїздку довелося скасувати через безпекову ситуацію.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"