Українська правда

НОВИНИ

"Дипломатична практика": в ЄС пояснили слова співчуття через загибель президента Ірану
21.05.2024 14:24

Речник Єврокомісії із зовнішньополітичних питань Петер Стано в Брюсселі у вівторок назвав "нормальною дипломатичною практикою" співчуття, які висловив глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель через загибель президента союзного Росії Ірану.

Джерело: "Європейська правда"

Деталі: За його словами, у світі дипломатії "абсолютно нормально висловлювати співчуття державі", коли раптово помирає глава держави та її міністр закордонних справ.

Пряма мова: "Особливо якщо це відбувається за таких обставин, як це сталося в Ірані, тож мені немає чого додати, крім того, що це був базовий дипломатичний захід, щоб висловити співчуття державі на інституціональному рівні".

Зі свого боку речник ЄК Ерік Мамер нагадав про позицію Єврокомісії щодо внутрішніх репресій в Ірані, ролі, яку Тегеран відіграє у загарбницькій війні РФ проти України та щодо підтримки проксі на Близькому Сході у війні між ХАМАС та Ізраїлем.

"Я думаю, що вам потрібно чітко розрізняти нормальну дипломатичну практику, про яку говорив Петер (Стано), та яку, до речі, ви бачили в інших установах по всьому світу, і погляди, яких ми дотримуємося щодо політики іранської влади", – зауважив він.

Передісторія:

Читайте також: Під прикриттям "гуманізму". Як політики ЄС та НАТО зганьбилися після смерті президента Ірану






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"