Українська правда

НОВИНИ

Політв’язень Кремля переніс інфаркт через погані умови в російській в’язниці − Лубінець
21.05.2024 11:37

Політв’язень Рустем Сейтмеметов переніс інфаркт через неналежні умови утримання у російській в’язниці, повідомив уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець.

Джерело: омбудсмен у Telegram

Деталі: Він нагадав, що Сейтмеметова росіяни незаконно затримали у тимчасово окупованому Криму та засудили до 13 років позбавлення волі. А нещодавно стало відомо, що його з невідомих причин перемістили до окремого приміщення, яке не опалювалось.

Пряма мова Лубінця: "Щоб зігрітися, ув'язнений був вимушений постійно рухатися та займатись фізичними навантаженнями. Під час їхнього виконання Рустем знепритомнів. Після медичного огляду, йому поставили діагноз – інфаркт міокарда".

Деталі: Омбудсмен наголосив, що політв’язню дають ліки, яких він не знає, і не повідомляють інформацію про його стан здоров’я, показники аналізів.

"Умови утримання жодного з українських політв’язнів не відповідають чинним нормам міжнародного права. Це призводить до погіршення стану здоров’я ув'язненого і фактично можна прирівнювати до тортур. Закликаю світову спільноту звернути увагу на порушення прав людини Росією!" − наголосив Лубінець.

Передісторія:

У жовтні 2021 року суд у російському Ростові-на-Дону засудив чотирьох кримських татар до тюремного ув'язнення з термінами від 12 до 17 років. Рустему Сейтмеметову суд дав 13 років в'язниці.






^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"