Українська правда

БЛОГИ

Айдер Муждабаєв: УКРАЇНЦІ НЕ РОЗУМІЛИ ЦЮ ВІЙНУ. І вона (тобто росія) це зрозуміла
21.05.2024 11:03


Подивіться самі. Або ви вже дивилися. Я не маю бажання коментувати це відео, крім того, що тут має місце гарна робота ведучого Сергія Гнезділова, хоча ви, мабуть, у курсі мого ставлення до "Громадського ТБ", де я в редакційному стоп-листі ще з січня 2016 року як націоналіст, русофоб і радикал. Не смійтеся, це не жарт – "українська журналістика" вона така, до правди сувора. Просто принагідно поділюся згадкою про момент, коли я остаточно зрозумів, що велика війна, яку я ледь не єдиний у світі (яне хвалюся – на жаль, це гірка правда) передбачав у деталях, почнеться вже зовсім скоро.

Це було на Київському безпековому форумі під час виступу тоді вже колишнього міністра оборони, якого змінила на посаді "людина з яйцями", яка тепер разом з арестовичо-романенками планує "українське майбутнє" у відповідному "інституті" відповідних "інтелектуалів". Отже, на його словах, що "в росії немає достатньої кількості збройних сил для повномасштабного вторгнення", я зрозумів, що саме час збирати дітям валізи для евакуації за кордон. Зрештою десь за тиждень до 24 лютого вони вже були в безпеці дякуючи ось таким чином однойменному форуму.

А ще плюс-мінус за місяць до російської навали я мав тривалу приватну розмову з високопосадовцем МО, під час якої марно закликав їх разом з усією державною владою зробити хоча б три кроки: 1) терміново спростити процедуру прийому громадян у ТРО для масових навчань зі зброєю, згадавши історію Юрія Гудименко, який наполегливо влаштовувався туди десь три місяці; 2) відкрити для охочих іноземців онлайн-запис до Інтернаціонального легіону, бо закон тоді це вже дозволяв; 3) дати можливість і закликати громадян переказувати на потреби ЗСУ, волонтерських фондів через "Дію" т.зв. "президентську тисячу", якщо хтось іще про це памʼятає. Нічого з цього, як і багато конче необхідного іншого, вчасно не було зроблено. Результат – загальновідомий...

А мій головний життєвий – якщо хочете, пожиттєвий – висновок є таким. Найгірша вада людини – дурість. Вся решта грехів, недоліків тощо є лише похідним від неї. І це вперте "дитяче" небажання чути/бачити/знати правду. І ця сліпа "віра" (яка ще віра?!) натомість тверезих висновків, які ґрунтуються на правді та логіці.

Звісно, не всі народжуються платонами чи ньютонами. Навпаки, майже всі ними не народжуються. Це норма. А ось боротися з властивою за замовчуванням майже всім інтелектуальною лінню, що як дріжджі множить природну людську інфантильність (дурість), ми вже фактично зобовʼязані. Доведено великою війною і втратами. (Чи ще ні?)

Тож намагайтеся переважно дивитися, слухати, читати перевірених прогнозами, які справдилися, людей, а не політико- чи медіашарлатанів. Усе/всіх, що/хто є для вас джерелом інформації ретельно перевіряйте etc. Це не якесь моє мрійливе бажання невдачливого ютубера, а елементарне питання виживання всіх нас як суспільства, країни, нації. До речі, підписуйтеся на мій ютуб-канал! Гірше, як то кажуть специфічно інтелектуально розвинуті особистости, у цьому випадку точно не буде. Він тут.





^ Догори | УКР | РУС
   Головна | Новини | Публікації | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Українська правда"