Украинская правда

БЛОГИ

: ГРД вимагає від представника Президента в КС доказів або спростування звинувачень
10.10.2019 19:32


Днями представник Президента в Конституційному Суді Федір Веніславський в інтерв'ю "Цензор.Нет "заявив, нібито представники громадськості з Громадської ради доброчесності "налагодили бізнес" і вимагали в суддів гроші за "позитивні висновки".

ГРД офіційно вимагає від пана Веніславського доказів або спростування звинувачень.

Ось три причини чому ці звинувачення абсурдні:

1. Пан Веніславський не назвав жодного прізвища, не навів жодного факту чи доказу, а лише дуже загально звинуватив Раду чи "деяких представників". Подібним чином ГРД намагаються поливати брудом майже від початку її існування на різного роду "зливних бачках". Тим дивніше отримати такі звинувачення від настільки високопоставленого фахового юриста, ще й представника Президента.

2. Жодних "позитивних висновків" ГРД у природі не існує і не може існувати – відповідно до Закону вона може надавати висновки тільки про невідповідність суддів критеріям доброчесності і професійної етики. ГРД працює як громадський "фільтр" від недоброчесних суддів, а не надає всім суддям оцінку.

3. Вишенькою на торті є те, що сам Президент Зеленський виступив за участь представників громадськості в доборі і оцінюванні суддів , підтримавши Порядок денний реформи правосуддя від громадських організацій. А його представник цих самих представників громадськості безпідставно звинувачує в тому, чого в природі бути не може.

До речі, в тому самому інтерв'ю пан Веніславський заявив, що "закон про люстрацію був потрібен більше не Україні, а комусь із наших зарубіжних друзів чи недругів". Це вже інша, але не менш цікава історія, особливо з огляду на те, що саме в Конституційному суді зараз розглядається питання скасування закону про люстрацію, який ще 5 років обмежує зайняття посад топ-чиновниками часів Януковича.

Дуже цікаво у зв'язку з цим чи ці висловлювання пана Веніславського є офіційною позицією політичної сили Президента чи просто є прикрим непорозумінням? Щиро сподіваємося, що друге. І очікуємо в такому випадку на реакцію пана Веніславського і команди Президента.



Офіційний текст заяви ГРД міститься тут, дискусія з цього приводу тут.

fb автора





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"