Украинская правда

БЛОГИ

Украинская правда: Стати депутатом і залишитись людиною. Чому "Слуга народу" неправа в історії із "тупою вівцею"
19.08.2019 18:53
#Ідітьусраку – саме так називався челендж, оголошений актором Володимиром Зеленським 3 жовтня 2018 року.

Вийти на публіку з таким неоднозначним закликом його змусила поведінка народного депутата від БПП Олега Барни, який у стінах парламенту обматюкав журналіста.

"Я думаю, що в обличчі цього журналіста він (Барна – УП) послав на три букви усі медіа", – цілком логічно зробив висновок Зеленський, і від усіх медіа послав Барну та інших представників влади.

Тисячі людей тоді підтримали челендж лідера "Кварталу".

Менше ніж за рік, 18 серпня, обраний народний депутат із партії Зеленського, ще навіть не склавши депутатської присяги, взявся повторювати "подвиг" Барни.

Такий собі Максим Бужанський вирішив "допомогти" своїй майбутній фракції і обізвав журналістку видання "Новое время" (далі цитата зі збереженням стилю і орфографії): "тупая овца из одиозного сми".

Таку реакцію нардепа викликало запитання журналістки до голови партії Дмитра Разумкова, в якому вона охарактеризувала Бужанського, як людину, яка "ностальгує за Радянським Союзом і часами Віктора Януковича".

Ми не даремно почали зі згадки челенджу Володимира Зеленського. Рік тому він зазначав, що пославши одного журналіста, Барна послав усі українські медіа.

Чим нинішня ситуація суттєво відрізняється від минулорічної?
Адже йдеться про без п’яти хвилин нардепа. Так само як і Барна свого часу, Бужанський буде представляти в Раді інтереси президентської фракції.

Долученість будь-кого, хай навіть цілого блогера з Дніпра до клубу "слуг народу" не надає йому морального права ображати будь-кого.

Не можемо не згадати заяву партії "Слуга народу" після інциденту, яка вибачилася перед журналістом за поведінку Бужанського, що була "надмірною і неетичною". Проте у партії назвали "достатньо зрозумілою" реакцію нардепа на оціночні судження журналістки.

Ми хочемо підкреслити: проблема не лише у тому, що Бужанський нахамив нашій колезі. Проблема не тільки у образі на адресу "Нового времени", яке є одним із найшанованіших видань в країні.

Влада не повинна, не має права зневажати та принижувати своїх громадян. Навіть тих, хто її критикує. А особливо – тих, для кого контроль за владою є професією та функцією. Журналістів – зокрема.

"Стати президентом і залишитись людиною" – із таким гаслом актор Володимир Зеленський кілька місяців тому виграв президентську кампанію.

Ці правила мають розповсюджуватися і на представників його політичної партії, які декларували намір бути слугами народу.





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"