Украинская правда

БЛОГИ

: Крадіжка "Укрнафти" в команді Зеленського
19.04.2019 21:51


Серед команди "Зе", що відвідувала Вашингтон, засвітився Олег Дубина – старший економічний радник Зеленського. Це саме той Дубина, що з посади керівника "Нафтогазу" віддав державну "Укрнафту" в експлуатацію Коломойському.

Саме особистість Дубини свідчить про основоположну роль Коломойського в команді Зеленського. Бо саме Дубина не в такому в далекому 2010, коли керував "Нафтогазом України", що в свою чергу володіло контрольним пакетом "Укрнафти" передав останню в повну та безстрокову експлуатацію Коломойському.

Відбувалося це так: в 2010 між двома турами президентських виборів, коли стало зрозуміло, що в лідери вийшов Янукович, Тимошенко вирішила, що держава може пожертвувати "Укрнафтою" в інтересах Коломойського, щоб той підтримав її в опозиції. Передачу, яка була оформлена "угодою між акціонерами" готував і підписував Дубина. В даній угоді йшлося, що всі права на призначення органів правління в "Укрнафті" передавалися міноритарному акціонеру – олігарху Коломойському, в тому числі призначення голови та членів правління. Зрозуміло, що віддаючи менеджмент державного видобувника нафти в руки Коломойського, держава втрачала контроль над прибутками цього монополіста, які осідали в кишені Коломойського. Мова, йшла про десятки мільярдів щороку, багато років поспіль адже дану "акціонерну угоду" ми змогла анулювати лише на другий рік після Майдану.

Всі роки Януковича "Укрнафту" не чіпали, її залишили Коломойському в обмін на лояльність "Привату" і зраду Тимошенко. Коли "обмін" відбувся в той же час фракцію "Батьківщини" покинув пестунчик Коломойського Портнов і став юристом режиму Януковича. В якості демонстрації лояльності, Коломойський також натиснув на Дубину, коли примусив його публічно зрадити Тимошенко – свідчити на суді в "газовій справі".

Тобто Дубина повністю зламаний Коломойським. І зрозуміло, що такий "зламаний" профі опинився в команді Зеленського з однією метою -повернути Коломойському омріяну "Укрнафту". Нафтогривні нафтового монополіста були найгрубішими та найлегшими грошима Коломойського за всю його олігархічну діяльність. І ті суди навколо "Привату", які відбуваються нині є лише димовою завісою, Коломойський "тестує" повернення "Укрнафти".

Тому об'єктивно одне з досягнень Президенства Порошенка – була оголошена війна Коломойському, цьому найбільш цинічному олігарху.

При чому я не заперечую "оборонних" заслуг Коломойського в 2014 році, насправді його роль у супротиві агресії була дуже і дуже вирішальна. Зверталися тоді до всіх, перебирати тоді не було ніякої можливості, сили були вкрай слабкі, і з усіх ресурсних і впливових персон тільки Коломойський тоді не відвернувся. Це факт. І те, що це дало результат, теж факт. В свою чергу Коломойський за це отримав шанс почати нове життя в амплуа державної людини, скинути весь брудний шельф, який за ним тягнувся. Це теж багато коштує... Але він вибрав іншу плату за свої послуги – вкрав через Приватбанк в 2016 році більше коштів ніж держава витратила за три роки на оборону...

Тому, не має жодних надій, що Коломойський почне нове життя зараз і його Президент Зеленський буде провадити державну політику. Рвать і жрать їх девіз, нажаль.





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"