Украинская правда

БЛОГИ

: Пане Зеленський, що ви робитимете з судами?
19.04.2019 09:14




Суд скасував націоналізацію Приватбанку. Суд скасував конкурс на посаду керівника Митниці. Суд відпустив Савченко і Рубана. Суд зберіг на посаді Мангера. Суд відсторонив Супрун і поновив Насірова. Суд скасував незаконне збагачення.

Це далеко не повний список абсурдних судових рішень, які коштують і ще коштуватимуть суспільству дуже дорого. Левова частка з них – це рішення сумнозвісного Окружного адміністративного суду міста Києва, який раніше, з-поміж іншого, заборонив Майдан і зобов'язав Беркут його розігнати.

Очевидно, ми не можемо мати й надалі таку судову систему.

Раніше ви одним із перших підтримали громадський Порядок денний реформи правосуддя і пообіцяли перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів і Вищої ради правосуддя, відповідальних за якість суддівського корпусу. Далі член ваш радник Олександр Данилюк анонсував, що "судову систему поставлять з ніг на голову".

Однак потім замість обіцяного детального плану реформи з'явилися ідеї про якийсь "міжнародний Вищий економічний суд", і жодного слова – про перезавантаження чинних судів. Більше того, далі член вашої команди Дмитро Разумков взагалі заявив, що "судова реформа – це не до команди президента, там рішення мають приймати суди" – меседж, дуже схожий з думкою архітектора судової системи часів Януковича Андрія Портнова.

Вчора, втім, Ірина Венедиктова, оголосила, що ВККС і ВРП таки є плани перезапустити.

У зв'язку з цим є декілька питань:

1) Чи ви й надалі підтримуєте перезавантаження ВККС і ВРП саме з делегуванням їх функцій громадськості і іноземним експертам, чи вважаєте, що рішення щодо судової реформи "мають приймати суди", як вважає Андрій Портнов?

2) Чи ви готові ініціювати повторну перевірку недоброчесних суддів після того, як ці органи будуть переформатовані?

3) Яке ваше ставлення до роботи ОАСК, який ви вчора назвали і його суддів? Чи, можливо, ви не вважаєте діяльність цього суду такою, що суперечить інтересам суспільства, особливо в світлі останніх подій (рішення щодо націоналізації Приватбанку) і можливих майбутніх рішень (щодо розпуску парламенту, який, як ви казали, вам вигідний)?

У вас усе ще є шанс відповісти суспільству на ці питання, і бажано не через членів команди, а особисто – на дебатах чи в інший зручний для вас спосіб.

З вашим опонентом, чинним президентом Петром Порошенком намагання зберегти контроль над правосуддям зіграло злий жарт. Не повторюйте його помилок.

Запит суспільства на справедливість надто високий, щоб судова система залишалася такою, якою вона є зараз. І вона обов'язково зміниться. Питання лише в тому чи в цій історії вас запам'ятають як того, хто сприяв встановленню справедливості чи того, хто цьому заважав.

[URL=https://www.facebook.com/mzhernakov]fb автора

[/URL]





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"