Украинская правда

БЛОГИ

Виктор Уколов: Висунення Тимошенко – я їй не вірю!
22.01.2019 12:21


У моєму блозі УП має запис (заблокований для внесення змін), що я співпрацюю з АП, але там немає запису, що з 2007 по 2012 рік я був народним депутатом від БЮТ, однак залишив політичну силу після завершення депутатського строку.

Справа в тому, що я втратив довіру до партійної лідерки у виконання обіцянок якої раніше я щиро вірив, як і мільйони українців, під впливом її майже магічних і полум'яних промов.

Довгий час я збирав перелік невиконаного, вважаючи себе відповідальним також за те, що ми разом обіцяли виборцям. Але на відміну від Петра Порошенка, який багато що виконав зі своєї програми, але і далі щиро переживає, коли не вдається зробити все обіцяне, Юлія Володимирівна з запалом починає кожну нову кампанію ніби з чистого листа.

Ніби й не було у неї вже трьох каденцій у владі. Ніби вона і є тим "новим" обличчям незайманої опозиції, яку очікує частина виборців.

Тому, піднявши свій старий список невиконаного, публікую його у своєму блозі. Попереджаю, що припинив вести записи в 2014 році, коли переконався, що обіцянки Тимошенко так і залишаться на папері. Але цей список безумовно можна продовжити:

• Юлія Тимошенко 29 серпня 2007 р. запропонувала ліквідувати ПДВ, зазначивши, що при цьому баланс Державного бюджету залишиться нормальним і буде наповнюватися. Це можливо десь за 1 рік, переконувала вона. Проте, за увесь час перебування Юлії Тимошенко на посаді Прем'єр-міністра дія ПДВ залишалася незмінною.

• 8 вересня 2007 р. пообіцяла протягом двох років після приходу до влади повернути людям усі заморожені вклади колишнього Ощадбанку СРСР, але замість реальних вкладів повернула лише по 1000 грн.

• 17 вересня 2007 р. Тимошенко підтримала ідею щодо будівництва мосту через Керченську протоку. "Всі до цього мосту ставляться добре, і всі його будують. Я вам не буду нічого про це говорити. Просто ми візьмемо і зробимо його", – сказала тоді Тимошенко.

• Програма діяльності Уряду Тимошенко "Український прорив" містила цілий ряд невиконаних обіцянок, одна з яких – оснащення Збройних Сил новітніми зразками військової техніки. Насправді, за Тимошенко було продано величезну кількість зброї та військової техніки, яка б знадобилася тепер на Донбасі.

• Ю.Тимошенко 16 січня 2008 року пообіцяла забезпечити до 2010 року оснащення комп'ютерною технікою, підключення її до високошвидкісного Інтернету за широкосмуговою технологією в усіх загальноосвітніх навчальних закладах. Але на початку 2010/2011 навчального року в Україні на 28 учнів припадав лише 1 комп'ютер.

• На початку 2008 року Ю.Тимошенко пообіцяла закінчити роботи з реконструкції приміщень Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької у Львові. За час роботи Уряду Ю. Тимошенко роботи з реконструкції завершені не були.

• Обіцяла відкрити Всеукраїнський центр охорони здоров'я матері та дитини (Дитяча лікарня майбутнього)., але будівництво лікарні так і не розпочалося.

• Пообіцяла закінчити будівництво навчального корпусу Київського національного університету театру, кіно та телебачення імені І.К. Карпенка-Карого. На квітень 2010 року будівництво не було закінчено.

• Юлія Тимошенко заявляла, що з 1 січня 2009 року переведе українську армію на контрактну основу. Станом на 2010 рік тільки 52% складу Збройних Сил України укомплектовано контрактниками.

• 17 листопада 2009 року Ю.Тимошенко пообіцяла в найближчий час вирішити всі організаційні питання щодо створення в Україні мережі державних аптек. Проте в 2009 році відбулося відкриття всього однієї аптеки, яка працювала з перебоями.

• 18 листопада 2009 р. Ю.Тимошенко заявила, що вартість транзиту російського природного газу через територію України з 1 січня 2010 року буде збільшена вдвічі (до 3,4 дол.). У першому кварталі 2010 року ставка транзиту російського природного газу через територію України складала 2,78 дол.

• 21 січня 2010 р. Ю.Тимошенко вимагала від керівництва ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" (Криворіжсталь) підвищити з 1 січня 2010 р. заробітну плату робітникам на 25%. Але на ділі Тимошенко про це домовитись не змогла – показники середньомісячної заробітної плати у 2010 році на підприємстві зросли на 5% в порівнянні з попереднім роком.

• 17 жовтня 2010 р. лідер "Батьківщини" обіцяла провести праймеріз лідера партії. Про це вона заявила під час десятого з'їзду партії. У 2010 – 2012 роках "Батьківщина" не проводила праймеріз лідера партії.

• 28 жовтня 2010 р. лідер БЮТ обіцяла місця в прохідній частині списку активним учасникам проекту "Україна ІІІ тисячоліття". Однак учасники, в тому числі й активні учасники проекту "Україна ІІІ тисячоліття" у депутатському списку 2012 року були відсутні.

• 18 січня 2011 р. Ю. Тимошенко заявила, що парламентська опозиція ініціюватиме на початку нової сесії Верховної Ради створення тимчасової слідчої комісії для розслідування діяльності уряду і Національного банку у фінансово-кредитній і монетарній сферах. Тимчасова слідча комісія так і не була створена.

• 7 квітня 2011 р. лідер фракції БЮТ заявила, що найближчим часом опозицією будуть подані зміни до Конституції Україні. Але опозицією зміни до Конституції не подавалися.

• 2 квітня 2014 року пообіцяла докласти максимум зусиль, аби мирним шляхом зняти блокаду Донецької облдержадміністрації. Для цього вона планує провести переговори з сепаратистами. 22 квітня 2014 року Юлія Тимошенко провела переговори з сепаратистами, які захопили Донецьку ОДА, однак будівлю вони не звільнили.

Безумовно у Тимошенко було і є багато інших невиконаних обіцянок, але на мій суб'єктивний погляд достатньо було і цього, щоб втратити довіру до її політичної тріскотні.






^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"