Украинская правда

БЛОГИ

Игорь Луценко: Знову в Одесі кров. Коли це зупинять?
23.09.2018 00:58


Кілька годин тому одеський активіст Олег Михайлик отримав кульове поранення прямо біля свого дому.



Зараз він у лікарні, в важкому стані. Лікарі борються за його життя, роблять переливання крові.

Одеські громадські діячі пов'язують це з антикорупційною діяльністю Олега, критикою керівництва міста і керівництва місцевої поліції.

До цього було серія нападів на активістів у Одесі. Постраждали фізично Аліна Радченко та Сергій Стерненко. Григорій Козьма чудом відбувся знищеною машиною. Поранили Віталія Устименка.

Тітушки нападали на мого помічника Олега Слабосписького прямо тут, у Києві.

І це тільки те, що я знаю особисто.

Всі активісти впевнені, що якщо б поліція розслідувала усі ці напади і затримувала замовників, то цей кривавий серіал припинився б. Загалом, негатив стосовно Дмитра Головіна зараз у них страшенний.

Я не покидаю спроби достукатися до керівництва держави і пояснити їм, що необхідно застосувати надзвичайні заходи щодо Одеси. На мою думку, котру поділяє і нинішній генпрокурор, це може бути спланована діяльність на дестабілізацію ситуації в Одесі та взагалі у південних областях країни.

Я неодноразово звертався як нардеп до Олександра Турчинова, секретаря РНБО, з метою вказати на необхідність екстраординарних кроків, котрі варто спланувати на рівні його відомства, на черговому засідання.

На жаль, поки що РНБО не поспішає з реакцією. За моїм наполяганням в серпні там було проведено зустріч з одеськими активістами, але поки що на цьому все закінчилося.

Нещодавно я провів зустріч з головую СБУ Василем Грицаком, де на пояснював усю серйозність того, що коїться в Одесі, і необхідність втручання його відомства.

Як і у випадку з РНБО, очікую дій.

Нагадаю що в Одесі хазяйнує проросійський клан Труханова-Галантерника. Активно дерибанять землю у місті, зазіхають на оборонні об'єкти (погугліть "аеродром Шкільний", там був напад на військову частину), забудовують рекреаційну зону, узбережжя, нищать об'єкти культурного призначення, парки та сквери в центрі міста,організовують нелегальні парковки тощо.

Труханов відомий тим, що нібито має громадянство Росії. Йому НАБУ вручало підозру, деякий час перед цим він переховувався за кордоном. Дружина Петра Порошенка на фоні циркуляції цієї інформації їздила до Труханова в Одесу разом вишивати рушник на камери. Поки що ні СБУ, ні НАБУ не передало в суд справи по ньому, і взагалі, наразі немає надії, що реальні, перспективні звинувачення з'являться в суді.

Будемо чекати подробиці, але очевидно, що регіон у небезпеці, там реванш проросійських корупціонерів, у них сотні тітушок в силовій підтримці, активістів просто витісняють з міста, і поки не видно, хто це зупинить.

Закликаю колег-парламентарів принаймні вивчити ситуацію і приєднатися до нашого тиску на відповідні владні органи.





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"