Украинская правда

БЛОГИ

: Насіров, Труханов, Мартиненко та Ко дякують за ''індульгенцію'' в законі про антикорупційний суд
14.06.2018 14:27


Учора ми виявили, що в закон про новий антикорупційний суд закралася правка, яка фактично дарує індульгенції старій добре знаній корупційній братії.

І поки ми з вами обговорювали цю проблему, десь раділи фігуранти НАБУ, справи яких уже розглядають суди або скоро почнуть це робити.

Адже комітет подарував їм норму, згідно з якою апеляції їхніх справ будуть розглядатися також у старих загальних судах, а не в новоствореному антикорупційному. Це означає, що їхні справи можуть ніколи не потрапити до антикорупційного суду, натомість самі "герої" отримають лояльні вироки від старих суддів або ж взагалі уникнуть реального покарання.

Мабуть, на радощах від цього вчора попивав шампанське екс-керівник ДФС Роман Насіров, бо більше не доведеться симулювати інфаркт і вкриватися картатою ковдрою в суді, щоб уникнути відповідальності.

Нагадаю, Насірова обвинувачують у тому, що він незаконно дозволив компаніям нардепа-втікача Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Через ці дії Насірова ми з вами втратили понад 2 мільярди гривень – третину державного бюджету на ліки для важкохворих пацієнтів!

Потирає руки й сам Олександр Онищенко, справу для заочного слухання по якому також невдовзі планують передати до суду, а також його спільники, справи яких вже більше року розглядаються в судах. Три мільярди гривень втратила держава через схеми Онищенка.

"Індульгенцію" отримає також екс-нардеп Микола Мартиненко, який обвинувачується у створенні злочинної організації задля розкрадання коштів державного підприємства на суму 462 мільйонів гривень.

Радощів ця норма принесла й колишньому військовому прокурору сил АТО Костянтину Кулику, який обвинувачується у незаконному збагаченні, директору "фірташівського" ЗТМК Володимиру Сиваку, якого обвинувачують у розтраті 500 мільйонів наших з вами гривень, та екс-голові Державної зернової корпорації Валерію Томіленку, який обвинувачується у розтраті 50 мільйонів гривень.

Уникнути покарання може й власниця золотих злитків голова Держаудитслужби Лідія Гаврилова, яку обвинувачують у незаконному збагаченні на 10 мільйонів гривень і брехні в декларації.

Така ж "радість" може спіткати й справи топ-корупції, які от-от передадуть до судів. Наприклад, тішаться, що уникнуть зустрічі з новими антикорупційними суддями та в'язницею, син міністра внутрішніх справ Авакова, який разом із заступником батька реалізовував схему з розкрадання бюджетних коштів на рюкзаках, а також "бурштинові" нардепи Бореслав Розенблат та Максим Поляков.

Вийти сухими із води завдяки цій нормі можуть скандальний мер Одеси Геннадій Труханов та семеро його спільників, які підозрюються в розкраданні 185 мільйонів гривень одеситів. Матеріали цієї справи НАБУ вже відкрили для ознайомлення та скоро передадуть до суду.

Усі ці люди безмежно вдячні за передбачений для них шанс уникнути покарання у законі про новий антикорупційний суд.

І якщо депутати терміново не подадуть та не проголосують законопроект, щоб виправити цю помилку, то "перемогою" парламенту буде не проголосований закон про антикорупційний суд, а подарована індульгенція топ-корупціонерам.





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"