Украинская правда

БЛОГИ

Ирина Федорив: У мороз газовики залишили майже 2 тис людей без опалення
12.01.2018 11:06


У селищі Коцюбинське під Києвом війна за тепло. Люди до 3 ночі змушували газовиків запустити опалення. Не випускали з газового колодязя працівників, які по суті виконували злочинні накази для виморожування людей...

Якщо температура сягає -6 – труби рве до 6 поверху. Так кажуть фахівці.

Ірпіньгаз сказав, що був виток газу, а насправді в результаті своїх робіт просто перекрив газ і поставив на колодязь техніку, щоб люди самовільно не включилися.



Ви колись бачили, щоб так боролися з витоком газу? Накрити газ ковшом згори, щоб не втік бува?



І просто залишили населення без опалення. Люди вийшли після робочого дня боронити свої оселі.



Грілися старим добрим майданівським способом.



Виносили чай у трьохлітрових бутлях, бо термосів не ставало на всіх.



Це все відбувається тому, що за рік держава так і не покарала компанію ТОВ "Мастер-Енерго", яка брала 2 роки гроші населення і рейдернулоанаші котельні – стратегічні об'єкти. Через суд завдяки прокуратурі, зокрема прокурору області Дмитру Чібісову та представнику прокуратури Олені Сінякевич, громада повернула собі котельні.

Те, що з Мастер-Енерго ані Нафтогаз, ані облгаз не стягував ці роки гроші за борги і виконавча служба бездіяла – доводить, що була змова. Не може така махіна як Нафтогаз і облгаз через суд не розібратися з дрібним товариством, яке бере гроші в людей і не платить ані за газ, ані за транспортування.

І от воно здавалося б щастя – котельні наші – громади. Направили ми в Нафтогаз перші платежі. Вони ж так хотіли гроші за газ і ми ж не проти платити. А вони повернулися. Кажуть, що Мастер-Енерго має переруступити борг, накопичений за 2 роки несплат.

"Інакше вони не хочуть заключати договори з нами, бо їх цікавлять гроші. Є постава Кабміну, що ми маємо автоматично погасити цей борг. А від Мастер-Енерго конструктиву годі сподіватися, бо вони виморожували людей на догоду Ірпеню. Більше того, при бажанні Навтогаз та облгаз можуть через правоохоронців витребувати цей борг. Або через виконавчу службу. Але вони обрали свій шлях – блокувати опалення людям. Людей морозити легше, ніж притягнути винних до відповідальності", – пояснює ситуацію селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина.

Пане Кобалев, порівняйте свою зарплату і пенсію літніх людей в країні. Або свою зарплату і зарплату апарату селищної ради, на яку кидаєтья відповідальність. Чи не здається Вам, що таку зарплату і Ви, і юрвідділ маєте відпрацювати як годиник, щоб вернути гроші в Мастер-Енерго, а не лізти знову в бюджетну кишеню, яка формується з зарплат роботяг і пенсіонерів.

Державні підприємства мають працювати на нас, а не давати зелене світло шахраям.

Я чудовов знаю, що облгаз очолює Дмитро Дронов, який балотувалася від партії мера Ірпеня Нові обличчя, який отримав дві підозри і зник. І чудово розумію, що восени був план перевороту влади в селищі. Ну не дають забудовникам дорватися до Біличанського лісу – то вони виморожують людей для бунту.

Ну має ж бути межа в цього газового тероризму? Невже ніхто ще не зрозумів головного.

Дорогий облгаз і мер Ірпеня Володимир Карплюк. Вам населення пояснювало і продовжує пояснювати, що воно не здасться. Коцюбинське – це Спарта.



І хай буде цих людей, які боронять свої права, навіть жменя,ці спартанці будуть сильніші, ніж ви всі разом взяті. Вони мають сильний дух і ідею. Але ці речі Вам просто невідомі.





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"