Украинская правда

БЛОГИ

Арсен Аваков: Система важка, неповоротка і, відчуваючи загрозу – демонструє надзвичайно сильний опір. Але ми – крок за кроком – будемо йти вперед!
21.10.2017 17:43


Що загрожує патрульному поліцейському, якщо він зупиняє п'яного прокурора за кермом!? А що погрожує пішоходам?

Патрульна поліція Івано-Франківська затримала п'яного водія.

Заспокоїли автовласника, який розбушувався, і агресивних пасажирів, встановили стан сп'яніння, склали протокол, передали справу до суду.

Суд визнав затриманого водія винним за статтями 130 і 185 КУпАП: водіння в нетверезому вигляді і злісну непокору поліції, оштрафував на 10 200 грн. і на рік позбавив права на керування транспортними засобами.

Рутина? Тільки на перший погляд...

П'яним за кермом виявився колишній полковник міліції. Брат якого – співробітник обласної прокуратури. А надати моральну підтримку водієві чомусь приїжджав місцевий "авторитет", відомий в місті під кличкою Хімік...

Є відео, яке підтверджує дані протоколу, є свідки, які підтверджують правомірність дій поліцейського.

Є рішення суду щодо порушника. На засідання суду щодо поліцейського підтримати товариша прийшли десятки патрульних Івано-Франківська. Але...

За скаргою п'яного водія – йому нібито при затриманні зламали мізинець – командира екіпажу патрульної служби Леоніда Гончарука... – суд відсторонив від служби (!) в якості запобіжного заходу. Попереду суд по суті заявленого позову...

Хто ж такий старший лейтенант поліції Департаменту патрульної поліції НПУ Івано-Франківська Леонід Гончарук?

У понеділок я вручу йому і його колегам відзнаки МВС – за врятування життя людини.

Виклик "спроба самогубства" був отриманий пізно ввечері 5 липня: чоловік висить з балкона четвертого поверху. Патрульний екіпаж "Опора-151" в складі Леоніда Гончарука, Христини Гардаман і Володимира Яців, прибувши за адресою, зламали двері і виявили на балконі чоловіка з петлею на шиї, який вже висів зовні і утримувався за перила балкона тільки однією рукою. Поліцейські втримали його від падіння і затягли на балкон. Хлопці встановили особу і передали потенційного самовбивцю медикам швидкої допомоги – алкогольне сп'яніння, побутова сварка...

Просто і буденно це звучить на словах – ритм же цього епізоду видно на відео боді-камери поліцейського:



За таку роботу поліцейський отримає нагороду – заслужену! А за те, що оштрафував п'яного колишнього міліціонера зі зв'язками в прокуратурі – піде під суд?

7 жовтня в Івано-Франківську зупинений за п'яне водіння співробітник міської прокуратури – поводився агресивно, від огляду відмовився в присутності свідків. За фактом складено протокол

.

Прокурору загрожує солідний штраф, а що загрожує поліцейському, який зупинив п'яного?

А що загрожує пішоходам, якщо патрульні почнуть боятися зупиняти п'яних водіїв?

Вважаю, що це дуже тривожні сигнали і потрібна термінова, рішуча реакція держави і громадськості – час підтримати і захистити нових поліцейських, дати їм опору служити і захищати: не зламатися під загрозою реваншу старих "рішал" з нереформованих судів, не отруїтися токсичними традиціями кругової поруки та корупції колишньої правоохоронної системи!

Разом з Генеральним прокурором Юрій Луценко обговорив сьогодні ситуацію, що склалася в Івано-Франківську. Дякую за оперативність – генпрокурор особисто і об'єктивно відреагує на ситуацію – і це важливо!

Завтра старший лейтенант поліції Леонід Гончарук отримає свою заслужену нагороду. Він і його товариші, які чесно несуть службу, завжди отримають від мене повну підтримку і весь можливий в рамках закону захист.

Система важка, неповоротка і, відчуваючи загрозу – демонструє надзвичайно сильний опір. Але ми – крок за кроком – будемо йти вперед!

ФБ автора





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"