Украинская правда

БЛОГИ

Виктор Уколов: Саакашвілі і Ньюсван ігнорують закон
13.10.2017 08:10


12 жовтня, у четвер в рекламних блоках телеканалу Ньюсван з'явився агітаційний ролик Міхаела Саакашвілі, зміст якого грубо порушує закон "Про рекламу".

Протягом довжелезної пробіжки, де, на жаль, вже не спортивної статури політичний лідер замало не підтюпцем рухається на глядачів, у коментуючих кадрах пролітає хроніка з обличчями кількох політиків.

Однак стаття 8 п.1 ч.8 прямо забороняє: "Вміщувати зображення фізичної особи або використовувати її ім'я без письмової згоди цієї особи".

Маю сумнів, щоб Олег Ляшко чи інші політики давали згоду Саакашвілі використовувати їхнє зображення у його рекламному ролику. І якщо екс-президент Грузії, як іноземець, може не відати змісту закону, що діє з 1996 року, то юристи та рекламісти Ньюсван добре знають, що порушують.

Заборона показувати обличчя людей без їхньої згоди завжди була ключовою забороною для української реклами, що стримувало ринок телереклами від засилля антиреклами, на яку завжди знайдуться замовники.

Проігнорувавши вимогу закону, Ньюсван відкриває скриньку Пандори. Я не здивуюсь, якщо тепер від цього та інших телеканалів почнуть вимагати розміщення в ефірі роликів з агітацією проти Саакашвілі або якогось іншого політика, де їхнє зображення буде використане на екрані без будь-якої згоди.

Дивовижним є мовчання Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення, яка в інших випадках завжди доскіпливо захищала закон.

Про всяк випадок уточню: всі обмеження п.1 статті 8 закону "Про рекламу" – стосуються будь-яких рекламних роликів, розміщених у рекламному блоці. І такі обмеження є однаковими як для комерційної реклами, так і для передвиборчої агітації під час виборчої кампанії.

Окреме питання, звідки (як він стверджує) небагатий Саакашвілі взяв кошти на виробництво і розміщення такої телереклами. Пригадуєтьcя зустріч з Ігорем Коломойським, яку він заперечує.





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"