Украинская правда

БЛОГИ

Игорь Головань: Список РНБО
25.04.2017 10:09


Указом Президента України N62/2017 від 15 березня 2017р. введено в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року "Про невідкладні додаткові заходи із протидії гібридним загрозам національній безпеці України".

Відповідно до зазначеного рішення РНБО переміщення вантажів через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей тимчасово припинено до реалізації пунктів 1 і 2 Мінського "Комплексу заходів" від 12 лютого 2015 року, а також до повернення захоплених підприємств до функціонування згідно із законодавством України, припинити.

З тексту рішення не зовсім зрозуміло, про які саме підприємства йде мова.

Наше адвокатське об'єднання здійснює представництво інтересів декількох компаній, чиї активи давно захоплені на неконтрольованих територіях.

Ці наші клієнти визнані потерпілими у кримінальних провадженнях, що розпочаті за фактами вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство), ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 258-3 КК України (терористичний акт), ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни).

Але чомусь заради них РНБО переміщення вантажів не припиняла.

Тому ми звернулися до Голові Ради національної безпеки і оборони України Президента України Порошенко П.О. та до Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Турчинова О.В. з проханням з метою усунення подвійного підходу та дискримінації, що склалася в питаннях захисту державою прав власників українських підприємств, захоплених у 2014 році, внести кілька підприємств – наших клієнтів до переліку захоплених підприємств до повернення яких до функціонування згідно із законодавством України, припинено переміщення вантажів через лінію зіткнення.

Вчора отримали відповідь за підписом Заступника Секретаря РНБО О.В.Литвиненка.

Наше звернення надіслано за належністю до Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо перевіщених осіб України.

Як писав незабутній Джо́рдж О́рвел, усі рівні, але є рівніші за інших.





^ Наверх | УКР | РУС
   Главная | Новости | Публикации | Колонки | Блоги
©2000-2015 "Украинская правда"